Предложението на правителството, което има за цел да направи Испания

...
Предложението на правителството, което има за цел да направи Испания
Коментари Харесай

Испания влага $53 милиарда публични пари в план за климатичните промени

Предложението на държавното управление, което има за цел да направи Испания въглеродно неутрална до 2050 година, към този момент остава единствено желание. Тъй като на страната ѝ предстоят общи избори на 28-и април, не се знае дали законопроектът ще бъде утвърден до тогава.

Министър ръководителят Педро Санчес съобщи, че проектът на стойност $53 милиарда ще бъде финансиран и от европейски средства, само че не даде повече детайлности, написа Reuters. Според него това не е нещо невероятно, а належащо на страната.

Проектът включва и решение на обстановката, откакто доста работни места ще бъдат закрити при затваряне на обекти в замърсяващите промишлености.

Освен законопроект, има и народен проект за битка с изменението на климата, който би трябвало да бъде утвърден на съвещание на кабинета на 22 февруари, а по-късно изпратен до Европейския съюз за съгласуването му.

Въпреки че даже в този момент има възможност проектът да бъде изпратен в Брюксел, поради изборите през април той надали ще бъде признат от сегашния парламент в предизборната обстановка.

Испания желае да създава 74% от електрическата енергия си от възобновими източници до 2030 година и да употребява напълно чиста сила до 2050 година.

Проектът ще генерира вложения от 200 милиарда евро и би трябвало да понижи вносната сила от 74% на 59 % в границите на десетилетие. Това ще помогне на страната да спести 75,4 милиарда евро от разноските за изкопаеми горива през идващите 10 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР