Предложението на кмета на София Васил Терзиев за 15% увеличение

...
Предложението на кмета на София Васил Терзиев за 15% увеличение
Коментари Харесай

Има готовност за ефективни стачни действия от страна на работещите в градския транспорт в София, заяви синдикалист

Предложението на кмета на София Васил Терзиев за 15% нарастване на заплатите за работещите в градския превоз не ни удовлетворява. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Иван Кирилов от Федерацията на транспортните служащи към КТ Подкрепа.

След митинга на заетите в градския превоз на столицата стана ясно, че предлагането към тях е за 15% нарастване на възнагражденията от 1 март и търсене на средства за нарастване с още 15 на 100.

Според Иван Кирилов няма гаранция за спомагателните 15%.
Ние поискахме 30% нарастване на заплатите. Разбираме сложната обстановка, в която се намират и общината и страната, тъй че през вчерашния ден поставихме въпроса за двустепенно нарастване. Не ни се подсигурява обаче, че такова ще бъде облечено в съглашение сред нас и общината.
Кирилов изрично съобщи, че заради тази неустановеност, договорености със Столична община не са реализирани. Предстоят срещи със синдикалните управления от предприятията и ще осъществим това, което служащите желаят, изясни той.

Ще се върнем на масата за договаряния, само че в случай че се изчерпи общественият разговор, ще преминем към други форми на противопоставяне – митинги, стачки, прекъсване на градския превоз, сподели още Иван Кирилов.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР