Предложението на кабинета за прокурор над главния прокурор е в

...
Предложението на кабинета за прокурор над главния прокурор е в
Коментари Харесай

Румен Радев: Не искам България да катастрофира от самодоволство

Предложението на кабинета за прокурор над основния прокурор е в нарушаване на закона за нормативните актове. Къде е публичното разискване?

Това попита пред БиТиВи президентът Румен Радев. Той не желае да разяснява законопроекта преди текстовете да дойдат при него. Държавният глава с интерес щял да следи мнението на депутатите. Той се притеснява, че измененията опонират на Конституцията.

Създавала се една мощна фигура над основния прокурор. Ако този самостоятелен прокурор наруши закона, кой ще го управлява, пита Румен Радев. Проблемите в правосъдната система нямало да се решат с този закон, по думите му.

Политическата просвета я нямало в " един презрял стадий " на ръководството. Законът бил мотив за размисъл.

В главния закон било написано, че президентът има право на промени в Конституцията и той щял да се възползва от това си пълномощие. Дебат ще има, безапелационен бе той. Радев желае въвеждане на опция за самостоятелна тъжба до Конституционния съд.

Мнението на президента е и че кабинетът харчи на мрачно държавни средства. Той подлага на критика лобистките закони, които се одобряват. Трябва да преосмислим позицията на българските институции за превъзмогване на груповата безнаказаност, посочи президентът. Гражданите трябвало да са непримирими и да упорстват политиците да работят в техен интерес.

Румен Радев желае самостоятелен съд, прокуратура и КПКОНПИ. Бизнесът се оплаквал от непрекъснатата промяна на законите.Говоря амбициозно, даде поръчка Румен Радев, само че добави, че в случай че не кажем къде са проблемите, няма и да ги решим.

Совите не са това, което са, цитира той репликата от " Туийн Пийкс " за кредитния рейтинг и триумфите на държавното управление. Този рейтинг не мери силата и развиването на стопанската система, разяснява още президентът. Това е натурализъм, добави Румен Радев и запита кой рейтинг е по-голям - този извън, или този от вътрешната страна, самото мнение на жителите.

Не желая България да върви надолу, не желая България да катастрофира от блаженство, отсече още президентът. Борисов поставя неистови старания да ни избави от Борисов, счита още той. Според него най-хубавият рейтинг е развиването на обществото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР