Предложението на Има такъв народ“ не срещна разбиране от депутатите,

...
Предложението на Има такъв народ“ не срещна разбиране от депутатите,
Коментари Харесай

150 милиона лева ръст на заплатите в МВР одобри бюджетната комисия

Предложението на „ ИТН “ не срещна схващане от депутатите, като причините, показани от Йордан Цонев от Движение за права и свободи, който управлява днешното съвещание, са, че такива промени не се вършат по средата на годината, защото „ бизнесът е квалифициран “ и тази смяна няма да му повлияе добре.

 

Той уточни, че този спор отново ще се води, само че за бюджета за идната година, а промени би трябвало да се създадат, откакто отпаднат Коронавирус облекченията.

 

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ подсети, че макар по-ниската ставка цените на услугите на бизнеса не са паднали, а са в няколко пъти по-високи. Той счита, че тези средства могат да се употребяват като буфер за бюджета и пресметна, че приходите от тях ще са 152 млн. лв..

 

Депутатът акцентира, че що се отнася до понижението, направено за ресторантьорите, техният бизнес се показва добре, тъй като клиентите не престават да заплащат 20% Данък добавена стойност. Той се надява, че в решението няма лобизъм и е на мнение, че при възобновяване на Данък добавена стойност ставката за някои бизнеси, ще има повече пари за битка с градушките, за личния състав на Селскостопанска академия, за Агенцията за българите в чужбина.

 

Проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия подсети, че полемиката за Данък добавена стойност се води в Народното събрание от доста години, като бяха отхвърлени оферти на левицата за понижение при медикаментите, за диференцирана ставка за просвета, изкуство, обучение и книгоиздаване.

 

Той обаче съобщи, че има принцип и в случай че няма изключителни обстановки, налозите не се трансформират по средата на годината.

 

В новия бюджет още веднъж ще стане въпрос за Данък добавена стойност, дали ще остане с диференциация, както е в Европейски Съюз, с доста скали, уточни депутатът.

 

Мартин Димитров от „ Демократична България “ също съобщи, че в края на годината ще се води спор „ дали да не желаяме смяна на диференцираните ставки “.

 

По-късно бюджетната комисия утвърди 150 милиона лв. за растеж на заплатите в Министерство на вътрешните работи. Възнагражденията в бранша ще се усилят с 10%. Допълнително средства ще има Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ".

 

Депутатите гласоподаваха спомагателни 1,5 млн. лв. за БНР.

 

Поправките са на второ четене и би трябвало да бъдат утвърдени и от пленарната зала. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР