Предложението на ГЕРБ за свикване на ВНС и промени в

...
Предложението на ГЕРБ за свикване на ВНС и промени в
Коментари Харесай

Нинова събира депутати от 7-то Велико народно събрание

Предложението на ГЕРБ за привикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията са рискови за държавността. Има печални случаи в българската политическа история, когато закон се е променял за един човек. Сега обаче се прави опит самата Конституция да се промени, с цел да подсигурява политическото оцеляване на един човек. Това е неприемливо.
Обществото ни узря за нуждата от смяна на модела на ръководство, само че предлагането на ГЕРБ не е смяна, а замяна на изконната воля на народа за правова, демократична и обществена страна.

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и управлението на парламентараната група към този момент излязохме с решение – няма да участваме в диалози с ГЕРБ за Велико народно събрание и смяна в Конституцията.

Обръщам се към всички, които милеят за правдивост, независимост, мир, хуманизъм и правов ред, да се обединим и активизираме цялата професионална и социална сила.

Започвам образуване на среща с авторитетни, адвокати, професори - депутати от Българска социалистическа партия в 7-то Велико народно събрание директно взели участие в написването и приемането на Конституцията на Република България.

Техният престиж и висок професионализъм са нужни на България и през днешния ден, с цел да спрем разрушаването на държавността.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР