Предложението на ген. Атанасов заслужава да му се обърне внимание,

...
Предложението на ген. Атанасов заслужава да му се обърне внимание,
Коментари Харесай

Веселин Вучков: Нужен е анализ какво е направила ДАНС за 15 години

Предложението на ген. Атанасов заслужава да му се обърне внимание, съобщи пред БТВ някогашният вътрешен министър в държавното управление на Бойко Борисов проф. Веселин Вучков.

Той разясни, че в миналото е предложил да се сътвори работа по модела на немската, като се обединят две разследващи звена и това даже е било обсъждано по време на неговия престой в кабинета. Това е било обсъждано в границите на огромната промяна, която бе замислена, само че по този начин и не се състоя, прекъсната от оставката на Вучков, а той изясни, че са се отказали от сливането на разузнаванията, с цел да не се основава публично напрежение.

Затова и прави оценка като позитивно това, че този диалог през днешния ден още веднъж следва.

Също по този начин 15 години след основаването й би трябвало да бъде изработен разбор и оценка на структурата на ДАНС. Това е голяма конструкция и би трябвало да се види има ли място в нашия учредителен живот.

Много сериозен бе Веселин Вучков във връзка с новата комисия КПКОНПИ, която е с проверяващи функционалности. От една страна основаването на потенциал за следствие на такива тежки закононарушения като корупция е сложен и дълъг развой, въпреки това това бе обезкървило Министерство на вътрешните работи откъм фрагменти и ще сътвори в допълнение напрежение в системата. От трета страна Веселин Вучков сложи под подозрение успеваемостта на основаването на поредна държавна конструкция, профилирана, която ще се намеси по пътя на обвинителния акт до съда. Отделно на това следователите не престават да не работят, не са натоварени, за сметка на натоварените 2000 дознатели в Министерство на вътрешните работи. Основната ни язва остават и правосъдните експертизи.

Макар и да се въздържа да дефинира новата КПКОНПИ като бухалка, Веселин Вучков уточни, че може би това е следващата несполучлива промяна и пропуснат исторически късмет за една сериозна промяна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР