Предложението на финансовото министерство е с ДДС да започнат да

...
Предложението на финансовото министерство е с ДДС да започнат да
Коментари Харесай

И ваучерите за храна ще се облагат с ДДС

Предложението на финансовото министерство е с Данък добавена стойност да стартират да се таксуват доставките, платени с ваучери, които са издадени след 31 декември 2021 година. От претекстовете излиза наяве, че ще бъдат наранени компаниите издатели, а не работодателите, чиновниците или крайните търговски консуматори, пишат от Българското национално радио.

От партия “Възраждане “ се възпротивиха на тези промени.

“Бизнесът смята, че предприятията, които не са регистрирани по Закона за Данък добавена стойност ще бъдат сложени в неравностойно състояние от една страна. Надявам се сред първо и второ четене да бъде преразгледано мнението за ваучерите, защото това визира голяма част от работещите “, съобщи Цончо Ганев.

“Естествено, че би трябвало да пазиме националните ползи, само че когато в България оперира с ваучери един интернационален оператор на ваучери и когато единствено в една страна като България този интернационален оператор ще има разнообразни условия да оперира, не считам, че е доста обикновено целият български народ да заплаща една глоба, която може да ни бъде наложена по контракт, който към този момент сме подписали “, сподели от своя страна Любомир Каримански от “Има подобен народ ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР