Предложението на ФИФА за Световно първенство на всеки две години

...
Предложението на ФИФА за Световно първенство на всеки две години
Коментари Харесай

Проучване: Световно на две години струва по 8 млрд. на сезон за лигит

Предложението на ФИФА за Световно състезание на всеки две години и промени в Световното клубно състезание може да коства на огромните национални футболни лиги и УЕФА към 8 милиарда евро (9 милиарда долара) на сезон от изгубени телевизионни права и разнообразни търговски съглашения, съгласно отчет, поръчан от лигите.

По-честите интернационалните надпревари, както и спомагателни интернационалните клубни игри, могат да доведат до огромни промени в националните лиги, в това число понижаване на броя на тимовете, които се състезават в тях, прекосяване от мачове през уикенда в делнични дни и по-малко вътрешни против, написа още в документа.

Докладът, формиран от консултантските компании KPMG и Delta Partners на FTI и забелязан преди публикуването от организация Ройтерс, планува, че в допълнение към намаляването на приходите на клуба, сходен ход ще засегне зрителския интерес към мачовете. Това също ще понижи интереса на рекламодателите към вътрешния футбол и ще натовари играчите, което ще докара до по-лошо качество на футбола.

ФИФА не отговори на молбата на организация Ройтерс за коментар, само че даде обещание лично изследване на отчета.

По-рано президентът на ФИФА Джани Инфантино разгласи желанието на организацията до края на 2021-а да реши дали Световното състезание да се организира на всеки две години, а не както до момента на всеки четири години. През септември 13 европейски лиги се опълчиха на сходен вид, а президентът на УЕФА Александър Чеферин разгласи, че ръководената от него организация може да не взе участие в Световното състезание, в случай че то се организира на всеки две години.

Шампионатите на планетата по футбол се организират от 1930 година насам на всеки четири години. Следващият Мондиал е през ноември и декември 2022 година в Катар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР