Предложението на Европейския съюз за таван на цената на природния

...
Предложението на Европейския съюз за таван на цената на природния
Коментари Харесай

Това е шега: Полша и Германия разкритикуваха предложения ценови таван на газа в ЕС

Предложението на Европейския съюз за таван на цената на природния газ е " смешка ". Това съобщи полският министър на климата Анна Москва, представена от " Ройтерс ".

Критиките ѝ последваха несъгласието сред 27-те страни от Европейския съюз в сряда по отношение на предлагането за ограничение на бъдещите цени на газа до 275 евро за мегаватчас.

" Предложението за таван на цената на газа е основно, само че това, което се появи предходния ден, е смешка. Беше показано в последния миг, отклонява се от това, което беше препоръчано по-рано, и не е задоволително, защото е по-високо от настоящите пазарни цени ", уточни Москва в Брюксел.

измежду които Полша, Италия и Гърция, желаят да бъде въведен ценови таван, до момента в който друга група, водена от Германия, твърди, че сходна мярка може да попречи на доставките на газ.
 Европейска комисия предлага таван на цената на газа от 275 евро за MWh
Европейска комисия предлага таван на цената на газа от 275 евро за MWh

Предвижда се мярката да влезе в действие от 1 януари 2023 година

" Не знам дали има някой, който би могъл да поддържа това предложение; това даже не е начало на полемика ", посочи Москва.

От своя страна немският министър на стопанската система Роберт Хабек съобщи пред в. " Ханделсблат ", че Германия не пречи на разрешаването на енергийната рецесия от страна на Европейския съюз.

Ние не блокираме нищо, акцентира той в отговор на рецензиите по отношение на позицията на страната му по отношение на проектите за въвеждане на таван на цената на газа.

" Аз обаче съм песимистичен, когато става дума за закрепена горна граница на пазарните цени, тъй като тя би била или прекомерно висока, или прекомерно ниска " , разясни министърът.
 Европейска комисия предлага
Европейска комисия предлага " динамичен " таван на цените на газа

Евролидерите ще обсъдят разнообразни разновидности за въвеждане на мярката

Държавите членки към този момент се споразумяха за " гъвкава, динамична и умна горна граница във времена на несъразмерни облаги " в Прага, напомни той.

Във вторник Европейската комисия предложи таван на цената на природния газ за Европейския съюз за фючърсите по холандския показател TTF, който служи като пример за целия континент.

Предвижда се таванът да влезе в действие от 1 януари 2023 година и действието му да продължи една година.

Идеята за ограничение на цените на газа беше обсъждана в страните членки на Европейски Съюз в продължение на месеци, като предлагането на Европейска комисия ще бъде прегледано от енергийните министри на 27-те страни членки в четвъртък.
 България и още 14 страни желаят таван на цените на газа за целия Европейски Съюз
България и още 14 страни желаят таван на цените на газа за целия Европейски Съюз

Настояват ценовият предел да важи за всички снабдители, освен за Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР