Предложението на ЕС за преговорна рамка е ултиматум, който съдържа

...
Предложението на ЕС за преговорна рамка е ултиматум, който съдържа
Коментари Харесай

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ: Преговорната рамка е ултиматум, който съдържа всички български искания, протестът продължава

Предложението на Европейски Съюз за преговорна рамка е ултиматум, който съдържа всички български претенции. Това, което държавното управление се пробва да показа като огромен триумф, в действителност е огромна дипломатическа злополука. Самата рамка съдържа протоколи или годишни отчети, посредством които България ще има директно въздействие и присъединяване в смяната на учебници, монументи, ще въздейства за смяна на исторически обстоятелства за събития и герои, които директно засягат освен македонската история, само че и македонската еднаквост “, съобщи Драган Ковачки - народен представител и член на управлението на ВМРО-ДПМНЕ, призовавайки още веднъж за митинги през днешния ден.

Той категоризира като „ унизителни и недостойни позиции за страната това различен да диктува уроците в учебниците, различен да диктува измененията в конституцията, трети да диктува дали всяка рецензия е език на омразата или не “. Ковачки прикани държавното управление да се вразуми и „ да се вслушва в гласа на народа и да не върви против волята му “.

От ВМРО-ДПМНЕ упорстват министър председателят Ковачевски да одобри желаните от опозиционната партия промени в предлагането и да провежда „ необятен спор в работни групи, в който да бъдат изслушани всички отзиви “, с цел да бъде построена „ обща национална позиция “.

От опозиционната партия приканиха жителите „ спокойно, почтено и всеобщо да изразят своя избор против ултиматума “, като митингът е призован пред постройката на държавното управление довечера, само че се планува шествието да мине през Народното събрание и министерството на външните работи, което от ВМРО-ДПМНЕ дефинират като „ институцията, виновна за това дипломатическо проваляне “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР