Предложението на дисциплинарния състав бе тя да бъде наказана с

...
Предложението на дисциплинарния състав бе тя да бъде наказана с
Коментари Харесай

Новият ВСС отказа да накаже съдийка заради Ценко Чоков

Предложението на дисциплинарния състав бе тя да бъде осъдена с понижаване на заплатата с 10 на 100 за 6 месеца, само че то бе отхвърлено единомислещо от всички членове на колегията.

В гласуването не взе участие ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, който е вносител на предлагането, заяви "Правен свят ".

В началото на годината състав на АСНС с два на един глас пусна от ареста против 10 000 лв. гаранция Чоков. В състава бяха съдиите Даниела Росенова, Даниела Врачева и Димчо Георгиев, който бе на изключително мнение. Тъй като се развихри скандал, Върховен касационен съд извърши инспекция.

Тя откри, че разпределението на мярката е било осъществено от Даниела Врачева в нарушаване, защото към оня миг както тогавашната шефка на съда Росенова, по този начин и заместничката ѝ Петя Колева били в отпуск. Така Врачева определила по свое убеждение кои да са членовете на състава, гледал мярката за неотклонение на Чоков и един от тях въобще не е трябвало да влиза в него.

Заради това Врачева беше проверявана на съображение нарушаване на Закона за правосъдната власт - деяние или безучастие, в това число нарушение на Кодекса за етично държание на българските магистрати, което накърнява престижа на правосъдната власт.

В отчета от инспекцията Върховен касационен съд предложи на Апелативния спецсъд да преработи разпоредбите си за инцидентно систематизиране на делата.

Междувременно Върховният административен съд реши дефинитивно преди дни, че Ценко Чоков към този момент не е кмет на Галиче . Самият той е в ареста от година и половина по обвиняване, че дружно с един от синовете му и още няколко души е взел участие в рекет, побои и палежи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР