Предложението на "Булгаргаз" е за поскъпване с 5 на сто,

...
Предложението на "Булгаргаз" е за поскъпване с 5 на сто,
Коментари Харесай

КЕВР ще обсъди цената на природния газ за май

Предложението на "Булгаргаз " е за повишаване с 5 на 100, само че то не е настоящо, тъй като е правено преди към 20 дни и преди "Газпром " да спре доставките за страната ни

Цената на природния газ за идващия месец ще бъде разисквана през днешния ден в Комисията за енергийно и водно контролиране, оповестяват от БНР. Предложението на "Булгаргаз " е за повишаване с 5 на 100, само че то не е настоящо, тъй като е правено преди към 20 дни и преди "Газпром " да спре доставките за страната ни.

На съвещанието се чака "Булгаргаз " да даде обяснение какви количества газ ще внесе, от кое място и по какви цени, както и по какъв начин те ще се отразят на цената за клиентите им.

Вицепремиерът Асен Василев към този момент разгласи, че са обезпечени различни доставки на синьо гориво, само че те са с към 20 % по-скъпи.

Вчера работодателските организации и министърът на стопанската система Корнелия Нинова пресметнаха, че повишаването ще е много по-голямо. Те желаеха да се възстановят диалозите с "Газпром ", а Народното събрание да замрази цените на природния газ или да им постави таван.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР