Предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция е популистко

...
Предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция е популистко
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Позицията на БСП срещу Истанбулската конвенция е популистка

Предложението на Българска социалистическа партия за референдум за Истанбулската спогодба е популистко и политически безконтролно, разгласи в утринния блок на ТВ Европа политологът Румяна Коларова. Само преди няколко седмици алените поддържаха резолюция на Партията на европейските социалисти, в която се приканва за приемане на документа.

" Българска социалистическа партия, изключително когато стане дума за Истанбулската спогодба, много мощно престъпи оттатък тези червени линии, които задават демократичната еднаквост на европейския социализъм. Да търсиш референдум по тематика, която разединява обществото, е политически безконтролно. Това значи ти още повече да поляризираш обществото. Това значи да разделиш българите на два непримирими лагера, нито един политик не би трябвало да си го разрешава, това желая да кажа, в името на някаква кратковременна политическа победа ", сподели Румяна Коларова.

С позицията си против Истанбулската спогодба Корнелия Нинова отстъпва от полезностите на социалдемокрацията, движена главно от популизъм и предпочитание за опълчване непременно, разяснява още Коларова.

" Очевидно тази жена няма никакви фундаментални полезности. Всичко, което движи тази жена, е опортюнисткото предпочитание да излезеш победител в една политическа обстановка. Това е 100 % популизъм. Това е най-точната формулировка за популизъм. Това, което мога да кажа, е че природата на Корнелия Нинова като политик е 100% популист и тя е подготвена да отстъпи от най-фундаменталните полезности на социалдемокрацията в името на някаква дребна, краткотрайна победа. При това аз не съм сигурна, че ще има победа, тъй като е пределно ясно, че референдум по този въпрос няма да бъде позволен ", изясни още тя.

Коларова прикани останалите политици да подходят отговорно и да не позволен провеждането на сходен референдум. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР