Предложението на БСП за безплатни учебници за всички ученици беше

...
Предложението на БСП за безплатни учебници за всички ученици беше
Коментари Харесай

НС единодушно прие предложението на БСП за безплатни учебници

Предложението на Българска социалистическа партия за безвъзмездни учебници за всички възпитаници беше признато единомислещо, без " срещу " и " въздържал се ", в петък. Промените в Закона за предучилищното и учебното обучение бяха препоръчани от Корнелия Нинова и група депутати, като минаха през отрасловата комисия без несъгласия. Законопроектът влиза в действие от образователната 2024-2025 година Гласуването мина без спор, а след него от парламентарната естрада водачът на левицата Корнелия Нинова благодари на депутатите, че са приели законопроекта единомислещо. 282 000 деца ще употребяват безвъзмездни учебници от 2024 година Допълнителните средства са към 80 млн. лева за първата образователна година и по 8 млн. лева за втората и третата година.
" Българска социалистическа партия направи още една крачка за действителна обществена поддръжка на децата и младите фамилии. Нашият закон за безвъзмездни учебници по общообразователните предмети за всички възпитаници до 12 клас от 2024 година бе признат с цялостно единогласие. 300 000 деца ще получат тази обществена облага. Семействата им ще спестят по 300 лева, които могат да употребяват за други потребности на децата си. Грижата за децата и младежите е водеща в работата ни ", написа водачът на левицата във фейсбук. Според нея идната стъпка е смяна в образователното наличие.
" Защо за това узряха най-сетне, а за минималната работна заплата не може? ", попита зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин по-късно. Той напомни, че Кодексът на труда няколко пъти влиза в дневния ред и към този момент е минал на първо четене съвсем без гласове " срещу " и " въздържал се ". " Това е значимо, тъй като става въпрос за 850 лева минимална заплата, това е същността на този план. Не виждам никакъв проблем този законопроект да беше признат за 10-15 минути и да преминем към другите ", акцентира националният представител от левицата.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР