Предложението на БСП е до петък партиите да разговарят и

...
Предложението на БСП е до петък партиите да разговарят и
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Важно е партиите да постигнат съгласие по актуализацията на бюджета

Предложението на Българска социалистическа партия е до петък партиите да беседват и да реализират единодушие по актуализацията на бюджета, тъй като това е приоритет и е най-важната задача пред Народното събрание, съобщи в " Още от деня " заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

" Не се месим в работата на президентската институция. Нека проявим самообладание. В петък ще разберем коя е политическата мощ, която получава правото да направи опит за сформиране на кабинет с третия мандат ", добави Атанас Зафиров.

Логично е третата политическа мощ да получи третия мандат, само че това е напълно в прерогативите на президента и никой не би трябвало да се меси в тези негови пълномощия, минимум пък Българска социалистическа партия, означи той.

" Точно това е и повода да откажем предлагането на Мая Манолова партиите да обсъдят коя е най-логичната политическа мощ, която да получи третия мандат ", добави Атанас Зафиров.

Според заместник-председателя на Българска социалистическа партия включването на " ИТН " в възможните диалози за нов кабинет е основно.

" Изказвания на Ива Митова и Мика Зайкова може и да значат преосмисляне на позицията на партията за предварителни избори ", разяснява още Зафиров.

На въпрос дали Ива Митева би била добър претендент за министър председател, Атанас Зафиров съобщи, че не е съществено в този момент да се разясняват съответни имена.

" Премиерът би трябвало да е допустим за всички, да характеризира смяната, кадърен да зададе нов модел на държание и ръководство на страната и да бъде допустим за всички партии, които биха подкрепили сходен кабинет, сподели още Атанас Зафиров.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР