Предложението ми за първото по рода си европейско законодателство за

...
Предложението ми за първото по рода си европейско законодателство за
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: първото европейско законодателство за стартъпи ще бъде факт

„ Предложението ми за първото по рода си европейско законодателство за старт-ъп и скейл-ъп беше признато в Комисията по индустрия, проучвания и енергетика (ИТРЕ) с голямо болшинство. Това е достижение както за България, по този начин и за целия Европейски Съюз. С това още един път дадох явен знак, че европейските институции ще подхващат съответни дейности за подпомагането на бранша. “ Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова. Тя разясни, че в законодателството ще има ясна формулировка на европейско ниво- какво е старт-ъп и каква е разликата с дребни и междинни предприятия.

„ Общоевропейското законодателство и тактика ще са съобразени с потребностите на старт- ъпите. Регламентират се удобни условия, които да подкрепят прохождането на старт-ъпите посредством по-лесен достъп до финансиране, по-лесно привличане на повече частни вложители, редица данъчни облекчения, унищожаване на съществуващите регулаторни тежести и гарантиране правата на чиновниците “, разясни Цветелина Пенкова.

Гласуването в пленарна зала е планувано за 14 декември. „ Убедена съм, че целият парламент ще ни последва и ще изкаже цялостната си поддръжка към бранша, с цел да доближи той цялостния си капацитет “, разяснява евродепутатът.

Според нея даденият старт на европейско законодателство за старт-ъп и скейл-ъп е основно за основаването на удобна среда, която да насърчи пазарната реализация, да отключи повече финансирания и да подтиква разрастването на европейската и българската старт-ъп промишленост.

„ Чрез правила и регулаторна рамка сътворяваме благоприятни условия за напредък, повече работни места, а европейските стартъп и скейлъп  фирмите ще бъдат конкурентоспособни на международния пазар “, добави Пенкова.

„ През последната година и половина работихме в тясно съдействие с Българската предприемаческа асоциация - BESCO и Европейската старт-ъп асоциация - AlliedforStartups, с цел да подготвим тази законодателна самодейност. Резултатът към този момент е налице “, заключи Цветелина Пенкова.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР