Предложението, което направихме от КТ Подкрепа бе да се увеличи

...
Предложението, което направихме от КТ Подкрепа бе да се увеличи
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Има фирма, която източва 50 милиона лева от държавата всеки месец

Предложението, което направихме от КТ " Подкрепа " бе да се усили налог облага, разяснява синдикалистът

" Българските депутати явно не се интересуват по какъв начин ще живеят българските жители. Няма по какъв начин да не се покачва общественото напрежение ", съобщи Ваня Григорова, която разяснява митинга през ноември с искане за по-високи приходи, проведен от двата най-големи синдиката у нас - КНСБ и КТ " Подкрепа ".

По думите ѝ има браншове, в които покачването на заплатите е обвързвано с покачването на растежа на минималната работна заплата: " Ръстът е нула, надлежно там няма нарастване на възнагражденията - да вземем за пример в БДЖ ".

В студиото на Григорова е безапелационна, че " има доста тежко недофинансирани структури от държавната администрация, а там където в частния бранш не се актуализират заплатите, също се покачва напрежението в случай че хората не се договорят със своя шеф, ще преминат към стачки ".

Помощите за бизнеса

Според икономическия консултант би трябвало да се актуализира бюджетът на 100 %. Относно обезщетенията за бизнеса, тя съобщи: " Много са съществени обезщетенията, които се изплащат за бизнеса. Да, те би трябвало да се изплащат откакто българските политици нямат гръбнак, тъй че да договорят условия, при които да не се постанова изплащането на тези обезщетения.... "

" Има компании, които с помощта на тези обезщетения генерират големи облаги. Предложението, което направихме от КТ " Подкрепа " бе да се усили налог облага, по този начин тези свръхпечалби ще могат да бъдат изземани и да се употребяват за обществени разноски. Това се приема като светотатство и никой не желае да организира този диалог. В момента ние просто източваме енергийните сдружения, с цел да покажем каква е схемата - не им разрешаваме да заделят средства за попълване на загуби от предходните години. Тези средства отиват за други държавни структури. По този метод имаме един източен държавен енергиен бранш и големи разноски, които отиват към частни сдружения, които образуват облаги, с помощта на това. Това бе доказано и от министъра. Има компания, която всеки месец източва 50 млн. лева обезщетения от българския бюджет и образува ненадейно огромни облаги ", счита Ваня Григорова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР