Предложението е било подкрепено от всички членове на комисията в

...
Предложението е било подкрепено от всички членове на комисията в
Коментари Харесай

Историкът проф. Пламен Павлов е предложен за почетен гражданин на Велико Търново

Предложението е било подкрепено от всички членове на комисията в Общинския съвет, която е разгледала постъпилите номинации, заяви на Българска телеграфна агенция ръководителят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който е и ръководител на комисията, разгледала предложенията.

В нейния състав влизат всички ръководители на непрекъснати комисии към локалния парламент. Преподавателят в катедра "Стара и средновековна история " във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий " проф. Пламен Павлов е повдигнат за почетен жител на остарялата столица от дирекционния съвет на Регионалния исторически музей.

В предлагането се показва, че той има стотици изявления в влиятелни национални и интернационалните издания, в които прави скъпи научни открития, а от 1984 година, когато става учител във Великотърновския университет, животът му е обвързван вечно с Велико Търново.

Решението на комисията е подкрепено и със мнение на кмета Даниел Панов, посочи Спирдонов.

Решението ще бъде препоръчано за гласоподаване от общинските съветници на тържествената сесия на Великотърновския общински съвет на 22 март - празникът на Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР