Предложение за забрана на всички частни криптовалути, в това число

...
Предложение за забрана на всички частни криптовалути, в това число
Коментари Харесай

След Китай, биткойнът е изправен пред забрана в още една голяма страна

Предложение за възбрана на всички частни криптовалути, включително и на най-голямата от тях - биткойнът, беше добавено към дневния ред на индийския парламент, предават международните организации. Това се случва едвам няколко дни, откакто министър председателят на страната Нарендра Моди съобщи, че валути като биткойна могат да се окажат в " неверни ръце ".

Нов законопроект на Индия ще сътвори рамка за публична цифрова валута и ще " забрани всички частни криптовалути в страната ", съгласно известието от локалната Камара на представителите. Този законопроект ще бъде в дневния ред на Народното събрание, когато той се свика за зимната сесия, започваща на 29 ноември.
 Китай още веднъж потопи криптовалутите
Китай още веднъж потопи криптовалутите

Всички криптотрансакции са противозаконни, обявиха от централната банка

Индия не за първи път пробва да забрани криптовалутата. Предишната възбрана беше анулирана през април 2020-а година, което докара до преуспяващ пазар на криптовалути. Въпреки че няма налични публични данни, оценките на промишлеността, представени от Reuters, демонстрират, че броят на криптоинвеститорите в Индия е сред 15 и 20 милиона души. И те са с активи на стойност до 5,4 милиарда $.

Правителството в Ню Делхи обаче не е по никакъв начин въодушевено от това. Миналата седмица министър председателят Моди сподели, че е " значимо всички демократични народи да работят дружно ", с цел да може да се подсигурява, че " криптовалути като биткойна няма да попадне в неверни ръце ".

Централната банка на Индия изрази " съществени опасения " по отношение на частните криптовалути като биткойн или етериум и съобщи през юни тази година, че работи върху лична цифрова валута, която ще бъде въведена до края на годината.

Китай дейно забрани биткойна през септември, като ограничи всички търговски действия, свързани с криптовалута на територията на страната. Междувременно, Ел Салвадор разгласи биткойна за законно платежно средство наред с щатския $ и даже разгласи основаването на първия " Биткойн град ".
 Ел Салвадор ще строи първия в света
Ел Салвадор ще строи първия в света " Биткойн град " за $1 милиард

Ситито ще бъде финансирано с биткойн облигации
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР