Предложение за удължаване на Синята зона във Варна е изпратено

...
Предложение за удължаване на Синята зона във Варна е изпратено
Коментари Харесай

Кметът на Варна предлага Синята зона да работи и в почивните дни

Предложение за удължение на Синята зона във Варна е изпратено до Общинския съвет от кмета на морската ни столица - Иван Портних. В наредбата, която би трябвало да се прегледа от локалните депутати, са посочени две промени – Синята зона да работи през почивни дни и празници, както и удължение на работното й време до 20.00 часа. В момента работното й време е единствено през делнични дни от 9.00 до 19.00 часа.
От община Варна оповестяват, че са постъпили сигнали от жители и компании, които сигнализират за липса на свободни паркоместа в обсега на синята зона отвън работното й време.
В предлагането на Иван Портних се показва още, че смяната в работното време евентуално ще донесе близо 900 хиляди лв. спомагателни доходи за година. От тях 680 000 лв. ще са от кратковременното паркиране, а 210 000 лв. – от слагане на „ скоби”.
Предложението на кмета на Варна за смяна в Наредбата за организация на придвижването на територията на Община Варна следва да бъде прегледано от две комисии към локалния парламент – “Правна комисия” и “Структури и общинска администрация”. За да влезе в действие би трябвало да бъде гласувано и на сесия на Общинския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР