Предложение за таван на кешовите плащания не мина в бюджетната

...
Предложение за таван на кешовите плащания не мина в бюджетната
Коментари Харесай

Предложение за нов таван на плащанията в брой не мина в бюджетната комисия

Предложение за таван на кешовите заплащания не мина в бюджетната комисия Таванът на кешовите заплащания към този момент остава 10 000 лева Това се случва откакто през бюджетната комисия в Народното събрание не съумя да мине предлагането на ГЕРБ той да падне на 5000 лв..

Първоначалното предлагането на ГЕРБ беше кешовите заплащания да бъдат лимитирани до 1000 лв.. То обаче срещна рецензии, поради което ръководещите се отхвърлиха.
И направиха завой – предложиха таванът на кешовите заплащания да падне на 5000 лв..
 
Председателят на бюджетната комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова изясни по какъв начин са се спрели на новия вид: " Предложихме 5000 лв., което за нас е салдото да има сходна мярка и тя да носи своите позитивни страни за приходите на бюджета и това да не се затрудни стопанският оборот ".

В последна сметка обаче предлагането не съумя да мине през бюджетната комисия в Народното събрание.

" На комисия не чух нито един логичен образец, дори никакъв образец не чух от сътрудниците от останалите парламентарни групи, които не го гласоподаваха и остана 10 000 лв.... Не чух един логичен образец каква е договорката, покупката, която вие ще извършите като физическо лице над 5000 лв. и тя ще ви затрудни. Тоест тяхното гласоподаване съгласно мен беше малко прочувствено, тъй като не желая да давам квалификации, че пазят сивия бранш ", сподели тя.

Предстои тематиката да бъде дефинитивно разисквана в пленарната зала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР