Предложение за създаване на временна комисия за имунитетите от името

...
Предложение за създаване на временна комисия за имунитетите от името
Коментари Харесай

ПП/ДБ си харесаха три имунитета за комисията - на Борисов, Петков и Александров

Предложение за основаване на краткотрайна комисия за имунитетите от името на ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България " е импортирано в деловодството на Народното събрание.

От обединението оповестяват, че предлагането е комисията да работи по настояванията за три имунитета -, и.
 Нинова раздвижва имунитета на Бойко Борисов
Нинова раздвижва имунитета на Бойко Борисов

И отива да изчете досието Барселонагейт

Комисията ще се състои от 12 депутати - по двама души на паритетен принцип от всяка парламентарна група. Тя ще работи до привършване на предмета си, само че би трябвало да приключи работата си не по-късно от 18 юли 2023 година За всеки случай би трябвало да реши дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и ще се изготвя настрана мнение.

Със основаването на тази краткотрайна комисия се следва практиката на Народното събрание до момента по редица други случаи с поискани от прокуратурата имунитети на народни представители.

Предложението е импортирано преди да стане ясно, че Иван Гешев желае още веднъж имунитета на, само че откакто бе пожелан, с цел да продължи следствието против тях за хулиганска демонстрация против длъжностно лице - служители на реда - по време на митинг на партията в столицата. На този стадий Иван Гешев не удовлетвори настояването на СГП и не е внесъл. 

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков заяви пред bTV, че ще изчака комисията да бъде основана, само че още преди края на работа й самичък ще се откаже от имунитета си .

" За да покажа, че няма от какво да се опасявам и че тази комисия не се употребява като някакъв вид чадър. Напротив - желаеме да покажем по какъв начин работи прокуратурата, да осветлим тяхното политическо придвижване в тази ситуация с тези имунитети и настрана да покажем, че няма да се крием зад тази комисия аз ще си дам моя имунитет ", изложи концепцията си Петков.

Комисията няма да бъде ръководена нито от ГЕРБ, нито от ПП/ДБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР