Предложение за съществуване и дофинансиране на маломерни и слети паралелки

...
Предложение за съществуване и дофинансиране на маломерни и слети паралелки
Коментари Харесай

ОбС - Плевен ще обсъжда дофинансиране на маломерни и слети паралелки в общински училища

Предложение за битие и дофинансиране на маломерни и слети паралелки в 15 учебни заведения на територията на община Плевен, влиза за разискване в дневния ред на Общински съвет - Плевен този месец. Предложението е под номер 10 в предварителния дневен ред на плануваното за четвъртък (27 октомври) съвещание на локалния парламент. Съветниците се събират от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова ”. Предварителният дневен ред на сесията включва 32 точки - 31 оферти, последна точка е запитване от общински консултант. Сесията ще се излъчва в действително време на интернет страницата на Общински съвет - https://obs.pleven.bg/.

Заседанието ще стартира с разглеждане на обновената бюджетна прогноза за интервала 2023 - 2025 година за постъпленията от локални доходи и разноските за локални действия на Община Плевен, както и показателен план на средствата от Европейски Съюз за същия интервал. С решение от януари тази година Министерски съвет започва бюджетната процедура за 2022 година Съгласно напътствията, дадени от Министъра на финансите първостепенните разпоредители с бюджет, в това число и общините, би трябвало да приготвят и показват бюджетни прогнози за интервала 2023-2025 година Една от главните цели на Община Плевен е съблюдаване на фискалните правила, както и възстановяване системата на вътрешен надзор, ръководството на риска, контролните действия и мониторинга, които са значим детайл от системите за финансово ръководство и надзор. Община Плевен е финансово постоянна и няма в дълготраен проект да наруши наредбите на Закона за обществените финанси във връзка с неизплатените разноски и поетите задължения, с изключение на при пораждане на непредвидени условия, се показва в предлагането до съветниците.

Общинските съветници ще разискват предложение и за актуализация на Стратегическата карта за звук на град Плевен. Актуализирането е в осъществяване на условията на Закона за отбрана от шума в околната среда и Директивата за оценка и ръководство на шума в околната среда. Основните проблеми на Плевен във връзка с шума са свързани с непрекъснатото повишаване на броя моторни транспортни средства, се показва в документа. Ежегодно РЗИ - Плевен дава отчет за шумовото натоварване на града, като в него са отразени данните от 21 пункта за мониторинг на звук: 9 пункта регистрират данни от територии с натоварен авто трафик; 3 пункта регистрират данни от територии с промишлени източници на звук - индустриално складови територии и зони; и 9 пункта регистрират данни от територии, подлежащи на усилена шумозащита в града.

В дневния ред този месец влизат и две оферти за общинската транспортна скица. Първото е за осъществяване на процедура по Закон за обществените поръчки за възлагане на услуга „ Обществен транспорт на пасажери по автобусна линия София - Плевен. Второто предложение касае е за смяна в общинската транспортна скица и е обвързвано с промени м маршрутните разписание на новите градски електробусни линии №20 и № 21.

Предложението за битие и дофинансиране на маломерни и слети паралелки в учебните заведения на територията на община Плевен е една от главните точки, които ще стоят на вниманието на съветниците. В Община Плевен са постъпили претенции от шефове на 15 общински учебни заведения и мнения от РУО - Плевен за съответните образователни заведения, по отношение на предоставяне на позволения по смисъла на Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и учебното обучение, за образуване на маломерни независими или слети паралелки през образователната 2022/2023 година Постъпилите заявки са от пет учебни заведения в Плевен - СУ “Анастасия Димитрова “, МГ ”Гео Милев ”, ПГХВТ „ Луи Пастьор ”, СУ ”П. Яворов и ПГ ”Захарий Зогараф ”, останалите са от дребните обитаеми места в общината - ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ - с. Ясен, ОбУ “Св. Св. Кирил и Методий “ - с. Търнене, ОУ “Васил Левски “ - с. Беглеж, ОУ „ Антон Страшимиров “ - с. Бохот, СУ „ Христо Ботев “ и НУ ”Св. Св. Кирил и Методий ” в гр. Славяново, ОУ „ Отец Паисий “ - с. Опанец, ОбУ „ Христо Ботев ” - с. Мечка,, ОУ ”Христо Ботев ” - с. Николаево и ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий ” - с. Бръшляница.

Дневният ред на сесията включва още: Предложение за основаване безплатно право на прилагане на НЧ „ ЛИК - 1959 “ - Плевен върху общински неподвижен парцел в града; Отдаване чартърен на части от парцели обществена общинска благосъстоятелност в образователни заведения; Одобряване на скица за разполагане на преместваеми обекти по реда на Закон за устройство на територията и осъществяване на тръжни процедури за отдаване чартърен на части от парцел - обществена общинска собственост; Разглеждане и одобряване на лист на общинските жилища от фонд „ Жилища за продажба “, които да бъдат продадени на наематели, настанени в жилищата по административен ред и отговарящи на изискванията на Закона за общинската благосъстоятелност и общинската Наредба №18, както и установяване на продажни цени на жилищата; други

Всички оферти, включени в предварителния дневен ред на съвещанието, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на Общински съвет/ - https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obshtinski-savet-pleven-na-27102022-g
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР