Предложение за промяна на синята зона във Враца вчера скара

...
Предложение за промяна на синята зона във Враца вчера скара
Коментари Харесай

Синята зона във Враца скара общинските съветници, поискаха отмяната й

Предложение за смяна на синята зона във Враца през вчерашния ден скара общинските съветници, видя BulNews.bg. Владислава Лакова внесе докладна да се обособят спомагателни места за паркиране на хората с увреждания, защото сега те са незадоволителни.
Коментарите по тематиката незабавно заваляха. Пръв в словестната битка се впусна аленият консултант Иван Иванов, който напомни, че задачата на въвеждането на платеното паркиране във Враца през 2008 година била да се усъвършенства трафикът и да се постави ред в безразборното паркиране. По думите му обаче нещата освен не се трансформирали към по-добро, а в противен случай - ситуацията станало още по-трагично. Той осъди политиката на общинското дружество „ Паркинги и гаражи “, което дава отговор за синята зона, че не поема никакви гаранции за колите в зоната, макар заплатената такса. Иванов напомни, че с приходите от платеното паркиране е трябвало да се основат нови подземни паркинги, само че и това не станало. Затова той предложи таксата за престой в синята зона да бъде изцяло анулирана.
Становището му бе подкрепено от доктор Здравко Златев, който бе безапелационен синята зона „ извънредно доста пречи на врачани “.
Председателят на общинския съвет Румен Антов съобщи, че няма по какъв начин да бъде гласувано предлагането, тъй като ще е в прорез с правилника, само че може да бъде импортирана за гласоподаване разпоредба, която анулира досегашната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР