Предложение предвижда да се отнемат колите на пияни и дрогирани

...
Предложение предвижда да се отнемат колите на пияни и дрогирани
Коментари Харесай

Ще се отнемат ли в полза на държавата колите на пияните и дрогираните шофьори

Предложение планува да се лишават колите на пияни и дрогирани водачи. Според специалисти обаче сходна мярка мъчно ще проработи.



Всяка мярка, която ще докара до по-малко произшествия и починали, има смисъл. След като си използвал алкохол или опиати – това е съзнателно закононарушение, разяснява в „ Здравей, България “ Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия. Според него обаче има заплаха да се стигне до ирелевантност на сходна мярка. Например в случай че автомобилът не е благосъстоятелност на индивида, който се е качил пийнал или дрогиран зад кормилото.

Тази концепция е остаряла и е чист популизам. В последния ден е и плод на спешен пиар от страна на прокуратурата, разяснява юристът и някогашен вътрешен министър Емануил Йорданов. По думите му решение на Конституционен съд дава отговор на въпроса може ли да бъде наложена сходна мярка. Решението е ослепително стимулирано. Подобна мярка може да сътвори повече проблеми, в сравнение с да реши такива, сподели Йорданов. Представете си, че автомобилът е лизингов. Как ще конфискуват на комерсиално сдружение автомобила, съобщи Емануил Йорданов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР