Предложената от Microsoft сделка за придобиване на Activision Blizzard беше

...
Предложената от Microsoft сделка за придобиване на Activision Blizzard беше
Коментари Харесай

Южна Африка също одобри сделката между Microsoft и Activision Blizzard

Предложената от Microsoft договорка за придобиване на Activision Blizzard беше утвърдена от регулаторните органи в Южна Африка. В понеделник локалният Трибунал по конкуренцията разгласи, че „ абсолютно е одобрил “ съглашението сред двете компании. Мотивите за решението на регулатора ще бъдат оповестени навреме, се споделя още в известието.

Мегасделката към този момент е получила „ зелена светлина “ от близо 40 международни регулаторни органи. През май Европейската комисия и китайските управляващи също позволиха завършването на съглашението, съгласно което Microsoft ще получи благосъстоятелност върху някои от най-популярните игри на Activision Blizzard, в това число Call of Duty и World of Warcraft.

Обединеното кралство и Съединени американски щати обаче не престават да бъдат съществени спънки за реализиране на сливането. През април английският антитръстов регулатор (CMA) съобщи, че блокира договорката за 69 милиарда $ заради опасения по отношение на въздействието ѝ върху зараждащия се пазар на облачни игри. Microsoft публично подаде тъжба против решението на CMA, наричайки го „ неприятно за гейминга във Англия “. Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) пък заведе дело против компанията в опит да блокира препоръчаното придобиване заради опасения за свободната конкуренция.

Microsoft и FTC се изправиха в съда предходната седмица. Регулаторният орган упорства за издаване на предварителна възбрана, с цел да блокира завършването на договорката, преди административния арбитър да може да преразгледа случая в настрана правосъдно дело през август. От своя страна Microsoft желае да се опита по-бързо да завърши сливането преди да е изминал срокът (18 юли) на настоящото съглашение сред двете компании, след което Activision Blizzard ще може да се откаже от договорката против наказателна клауза от 3 милиарда $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР