Предложената от 21 общински съветници извънредна общинска сесия за работата

...
Предложената от 21 общински съветници извънредна общинска сесия за работата
Коментари Харесай

Общинският съвет в Пловдив проведе безсмислена сесия

Предложената от 21 общински съветници изключителна общинска сесия за работата на фондация " Пловдив 2019 " се състоя през днешния ден, само че и кметът Иван Тотев, който е и ръководител на УС на фондацията, както и опозицията в лицето на Слави Георгиев от НФСБ използваха една и съща дума за извършените дебати- безсмислени.
В залата на Общинския съвет, където първичната концепция беше да се желае оставката на артистичния шеф на фондация Светлана Куюмджиева, присъстваше само изпълнителният директор- Кирил Вълчев. Станаха ясни доста неща- като начало, общинският съвет не може да уволни Куюмджиева , това може да направи единствено Управителният съвет на фондацията. Беше поискана оставката на Иван Тотев като ръководител на УС, само че не беше призната .
Има доста обидени- и като Божидар Здравков, който прикани от фондацията да се засрамят, тъй като не са одобрили план на Милчо Левиев , след което той се отхвърли от званието си почетен жител с отворено писмо. Затова пък за утвърждения план на фондация ГЛАС- фотоизложба на гейпаради на Балканите, главен претекст за желаната оставка на Куюмджиева, пари са открити. Впрочем артистичната директорка не участва на сесията, по тази причина пък даде изявление за английския вестник " Гардиън ", откъдето излиза наяве, че Пловдив се тресе от хомофобски скандал , а офанзивите по отношение на нея са политически.
В коментар за медиите по-късно кметът Иван Тотев даде да се разбере, че не утвърждава сходно разбиране, че г радът от много време е знак на приемливост и спорът явно е излязъл отвън надзор. На въпросите за изхарчените до момента средства, той отговори, че всички доклади за 2017 и 2018 в последна сметка са гласувани от общинския съвет , а за 2019 ще бъде изработен в края на годината. Тотев прикани да се излезе от битовото равнище и да не се принизява Европейската столица на културата с културния календар на общината. Тук може да се добави, че по този начин или другояче най-привлекателното за посетители събитие си остава на този стадий рок-фестивалът Hills of Rock, който е в културния календар на общината не от в този момент. Доста е подозрително Том Джоунс, който фондацията е поканила, да събере толкоз фенове. Тотев прикани съветниците и да не се изричат по артистичното наличие на плановете , тъй като това първо не е тяхна работа, второ планът е европейски и има категорично условие в това наличие да няма политическа интервенция. Впрочем в постоянната общинска сесия в четвъртък още веднъж има за разглеждане точка, обвързвана с работата на Фондация " Пловдив 2019 "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР