Предложената нова политика на Apple за App Store бе разкритикувана

...
Предложената нова политика на Apple за App Store бе разкритикувана
Коментари Харесай

„Тя е твърде обременителна“ – Meta и Microsoft поискаха от ЕС да отхвърли новата политика на Apple за App Store

Предложената нова политика на Apple за App Store бе разкритикувана за това, че е „ злонамерено съблюдаване “ на европейския Закон за цифровите пазари (DMA). Тоест налице е съблюдаване на буквата на закона, а не на духа му. Поради това Meta и Microsoft желаеха от органите на Европейски Съюз да отхвърлят предлагането на Apple като „ обременително “ и “ забраняващо “.

С излизането на iOS 17.4 Apple се готви да актуализира политиката си за мобилните платформи, с цел да разреши на разработчиците да продават приложенията си отвън App Store и да употребяват различни системи за заплащане. Новите условия обаче са такива, че разработчиците на процедура остават без опция да усилят размера на своите доходи. Европейските длъжностни лица обявиха, че ще прегледат предлагането на Apple и „ ще подхващат решителни дейности “, в случай че то се окаже недопустимо. Meta и Microsoft взеха решение да окажат поддръжка на този сюжет.

„ Вярваме, че смяната и напредъкът към отворени платформи се улесняват от градивен разговор. Новата политика на Apple е стъпка в неправилна посока. Надяваме се, че те ще се вслушат в отзивите за оферти от тях проект и ще работят за построяването на по-приобщаващо бъдеще за всички “,

заявиха от Microsoft.

„ Не мисля, че Apple ще направи нещо друго за нас – като се има поради методът, по който са го приложили, ще бъда доста сюрпризиран, в случай че някой разработчик реши да отиде в различните магазини за приложения, които ще има. Те са го създали толкоз обременително и толкоз противоречащо на желанията на регламентите на Европейски Съюз, че ще бъде доста мъчно за който и да било, в това число и за нас, да обмисли съществено това, което вършат там “,

заяви основният изпълнителен шеф на Meta✴ Марк Зукърбърг.

Сега и двете компании работят с европейски чиновници в опит да отхвърлят предлагането на Apple и да предложат на разработчиците по-благоприятни условия – Meta и Microsoft желаят Брюксел да реализира по-големи отстъпки от Apple, оповестява Financial Times.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР