Предложена е награда от 10 000 долара (8 224 паунда)

...
Предложена е награда от 10 000 долара (8 224 паунда)
Коментари Харесай

Преследване след съдия в Мериленд, застрелян на алеята часове след като е дал попечителството над децата на заподозрения на майка им

Предложена е премия от 10 000 $ (8 224 паунда) за информация, водеща до ареста на Аргот.

Г-н Уилкинсън, арбитър от окръжния съд на окръг Вашингтон, беше открит мъртъв в четвъртък вечерта пред къщата си в град Хагерстаун в Мериленд.

Неговата брачна половинка и наследник са били у дома, когато е бил прострелян, сподели локалният шериф Браян К. Албърт на конференция.

Той сподели, че локален гражданин е намерил SUV, принадлежащ на Argote в събота сутринта и полицията претърсва гората в покрайнината.

„ Ние отиваме да хванем този човек, това е просто въпрос на време, " добави той.

Г-н Уилкинсън беше арбитър в бракоразводното дело на Argote.

На чуване в четвъртък сутринта, часове преди пукотевица, той даде на брачната половинка на Argote безспорен бракоразвод от него, както и само законно настойничество над четирите им деца.

Той също по този начин подреди на Argote да няма контакт с децата и да заплаща $1120 (£922) на месец за прехрана на дете.

Г-н Алберт сподели, че стрелбата е в отговор на решението за настойничество.

Арготе не участва на чуването.

Изображение: Педро Арготе, обвинен в стрелбата арбитър Андрю Уилкинсън. Снимка: Офисът на шерифа на окръг Вашингтон/AP

Прочетете повече от Sky News:
Трима пандизчии избягаха от един и същи затвор за един ден
Президентът на синагогата е открит намушкан до гибел пред дома си

През юни През 2022 година брачната половинка на Арготе подаде петиция за домашно принуждение, в която се твърди, че той е малтретирал физически една от дъщерите им, заяви американският сътрудник на Sky News NBC News.

Тя написа, че се усеща несигурна, тъй като Арготе ще държи оръжие при него и сподели, че се опасява, че той ще се опита да отнеме децата от нея.

Тя също го упрекна, че я тормози посредством имейли и текстови известия, следи я през охранителните камери на дома и я управлява прочувствено и финансово. Петицията беше отхвърлена по-малко от две седмици, откакто тя я подаде.

Адвокатът Майкъл Гаст, който за малко представляваше Арготе по делото, сподели в събота, че е убедил юриста на брачната половинка да отхвърли петицията, тъй като господин Гаст се е чувствал там беше липса на доказателства.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР