Предлагат нови правила за личния фалит. Законопроектът получи зелена светлина

...
Предлагат нови правила за личния фалит. Законопроектът получи зелена светлина
Коментари Харесай

Правосъдният министър иска спешно закон за личния фалит

Предлагат нови правила за персоналния банкрут. Законопроектът получи зелена светлина на първо четене от депутатите, само че поради късия живот на Народното събрание в този момент всичко би трябвало да стартира изначало. Новият законопроект е усъвършенстван.

" Единствено у нас към момента няма Закон за персоналния банкрут, въпреки в България да има доста хора, които биха могли да се възползват. От този закон може да се възползва добросъвестният дебитор. Системата у нас е направена по този начин, че доста бързо може да те въвлече - има случаи, в които на човек му се взима всичко изкарано над минималната работна заплата и 10 години по-късно дължи повече, в сравнение с когато е взел своя заем. Всички тези обстановки водят до това, че на добросъвестните длъжници им е по-трудно да излязат от спиралата от тези, държащи се като мошеници ", съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков в ефира на " България заран ". 

По думите му процедурата може да бъде отворена, в случай че даден човек е задлъжнял за повече от 6 месеца с над 10 минимални заплати. 

" Откривате процедура пред съд, след което кредиторите се събират на едно място, назначава се синдик и се прави погасителен проект. Всички добросъвестни длъжници губят от сегашната обстановка ", разясни той и добави, че рисковете от злоупотреби са доста високи. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР