Предлаганите в момента ваксини срещу COVID-19 са изключително ефективни, като

...
Предлаганите в момента ваксини срещу COVID-19 са изключително ефективни, като
Коментари Харесай

Защо е важно да получим и втората доза от COVID-19 ваксината?

Предлаганите сега ваксини против COVID-19 са извънредно ефикасни, като всички оферират равнища на успеваемост от 66% до 95% обща резултатност и даже по-висока отбрана против насърчаване на тежки признаци или гибел. За съпоставяне, средностатистическите ваксини против грип са към 40 до 60% ефикасни.

Но силата на успеваемостта зависи от обстоятелството дали одобряваме имунизацията съгласно напътствията, което значи, че би трябвало да получил и двете дози, в случай че използваме ваксина на производителите Moderna, Pfizer или AstraZeneca (ваксината на Johnson & Johnson изисква слагане на единствено една доза). Въпреки че по-голямата част от хората вземат решение да получат и втората си доза, някои в последна сметка избират да я пропуснат – те съставляват към 8% от всички, които са получили първата доза от имунизацията, споделя доктор Антъни Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати, който съобщи тази информация на скорошен брифинг за пресата в Белия дом.

В брифинга Фаучи уточни данни от разнообразни изследвания, които демонстрират, че макар че една доза може да е задоволителна, с цел да предложи високи равнища на отбрана от вируса, приемането на две дози от иРНК имунизациите е най-хубавият метод да се обезпечи отбрана против COVID-19.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР