Предлагането на рози от Еквадор на борсата за цветя в

...
Предлагането на рози от Еквадор на борсата за цветя в
Коментари Харесай

Защо страните от Латинска Америка желаят да участват в инициативата „Един пояс, един път“?

Предлагането на рози от Еквадор на борсата за цветя в Гуанджоу, не съумява да посрещне търсенето. Куба и други латиноамерикански страни откриват една след друга магазини в китайски платформи за електронна търговия. Телешкото месо от Латинска Америка продължава да навлиза интензивно на китайския пазар… Всичко това стана допустимо с помощта на самодейността „ Един пояс, веднъж “.

Интересът на страните от Латинска Америка за присъединяване в „ Един пояс, веднъж “ продължава да се покачва. Неотдавна, по време на визитата на министъра на стопанската система на Аржентина Серхио Томас Маса в Китай, двете страни договориха проект за съдействие в границите на „ Един пояс, веднъж “, който е следващият важен резултат след присъединението на южноамериканската страна към самодейността през февруари 2022 година, и демонстрира готовността им да задълбочават връзките си в бъдеще.

Също наскоро в Макао бе закрит 9-ият конгрес за инфраструктурно съдействие сред Китай и страните от Латинска Америка и Карибите. Латиноамерикански медии оповестиха, че самодейността „ Един пояс, веднъж “ свързва Китай и останалата част на света посредством голяма инфраструктурна мрежа, а Латинска Америка е част от нея. 

В продължение на 10 следващи години Китай е вторият по величина търговски сътрудник на Латинска Америка. През 2022 година стокообменът посред им е достигнал рекордните 485,79 милиарда $. Прекият резултат от „ Един пояс, веднъж “ е нарастване на стокообмена, а латиноамериканските страни извличат дивиденти от китайския стопански напредък.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР