Предлагаме ви няколко идеи за сантиментални коледни подаръци, с които

...
Предлагаме ви няколко идеи за сантиментални коледни подаръци, с които
Коментари Харесай

11 евтини коледни подаръци, които може да направите сами

Предлагаме ви няколко хрумвания за сантиментални коледни дарове, с които да изненадате околните си и да раздвижите творчеството си. Хендмейд изделията работят като медитация за мозъка, защото фокусът е върху ръчната работа. Така че размахайте креативния си капацитет в кухнята и сами направете дарове за сътрудниците, приятелите и фамилията.

Друго преимущество на саморъчно направените дарове е, че съгласно проучване на Psychology Today хората, които работят с ръцете си, се усещат по-удовлетворени и се ценят повече, тъй като виждат, че не са им нужни пари, с цел да сътворят нещо красиво.

А в случай че сте с стеснен бюджет или сте свидлив по природа, поради което търсите на ниска цена вид за коледни дарове, разгледайте нашите оферти и разберете по какъв начин да превърнете предметите от всичко по левче в ефектни дарове. Дори парите да не стигат за новоизлюпената гражданска война на техниката, отново може да оставите нещо красиво под елхата.

Знам, че няма по-хубав подарък от пари в брой, само че в случай че вашите плюсове са сръчността, свободното време, усета за хармония и имате цялостен долап с бурканчета от свещи и маслинова паста, може да ги употребявате и в най-вълшебното време от годината да превърнете боклука в богатство. Снабдете се с целофан и цветни панделки, а музата за часа по направи си самичък потърсете в идващите редове.

1. Колаж от фотоси

Още от тинейджърските години знаем, че няма по-трогателен и елементарен за направа подарък от колажа със фотоси. Трябва единствено да отпечатвате обичаните фотоси с вашата половинка, другар или член на фамилията и да ги залепите на картон. Между фотосите може да напишете някакви цитати за любовта и другарството, с които да разплачете по-сантименталните си познати. Подаръкът не коства доста, само че е спомен, който ще се пази за дълго.

2. Домашни бонбони

Спестете си парите за сътрудници и другари, които се разтапят по сладкото, и им направете бонбони. Домашните бонбони от бисквити са рецептата фантазия за хората, които не ги бива изключително в кулинарията и не приближават печката от боязън, че ще подпалят жилището. Бонбоните се подготвят от чаени бисквити, какао, мед, захар, вода, счукани орехи и кокосови стърготини. Оформят се на топчета, оставят се да стегнат в ледник и се подреждат в целофанова торбичка, декорирана коледно.

3. Домашна скраб

Днес домашната козметика гони по цени козметиката на Шанел, тъй че ще натрупате точки пред по-суетните си познати, в случай че им подарите домашно приготвена скраб. Продуктите, които може да употребявате за скраб за тяло, са кафе, захар, кокосово масло или каквото и да е етерично масло, което ви е на разположение. За скраб за устните смесете захар с кокосово масло и какао, до момента в който замязя на каша. През зимата устните постоянно се напукват, а тази примес ще ги поддържа меки. Освен това мирише на коледен сладкиш.

4. Кутия за закуска

Ако пред познатите си сте известни като умел занаятчия готвач, може да ги изненадате с домашно приготвена закуска за Коледа. Трябва ви един кош за самун, в който да подредите това, което сте сготвили, като го опаковате в целофан и украсите. Може да заложите на класиката като гофрети и коледни сладки, а в случай че познавате добре индивида, за който е предопределен подаръка, сгответе му обичаното, по което постоянно му текат лигите.

5. Чашка за кафе

Чашките за кафе са удобен подарък за сътрудник от офиса или човек, който познавате незадълбочено, само че желаете да отворите сърцето си за него по празниците. Нужно е единствено да напълните приблизително огромна чаша с многообразие от еднократни дозички кафе и да го опаковате красиво.

6. Шоколадови барчета

Още едно сладко прелъщение, което може да добавите към коледните си дарове, са домашно направените коледни барчета. Трябва единствено да разтопите няколко шоколада, с цел да не се чете името на компанията, и да изсипете течния шоколад в съд, затрупан с хартия за печене. Течният шоколад може да се смеси със солети, бисквити, ядки, настъргана коричка от лимон или портокал. Оставете го ледник, с цел да стегне, след което разчупете барчетата и ги поставете в целофанови торбички.

7. Свещи

Всеки обича ароматните свещи и по тази причина няма да сгрешите, в случай че ги включите измежду коледните си дарове. За да спестите пари, купете от по-евтините чаени свещички и поръчайте фитили онлайн, които костват сред 2-3 лв. за 60 броя. Восъкът от свещите се разтапя на водна баня и към него може да добавите приятни етерични масла. Изсипете сместа в красиви бурканчета, като с една ръка държите фитила изправен.

8. Гривни

Скромен подарък, който може да извършите без особени старания, са гривните. Материалите се продават в крафт магазините, не са скъпи, а и всеки може да нанизва топчета за връвчица, тъй че ще се справите.

9. Дневник със мемоари

Друг прочувствен подарък, за който няма да изхарчите солидна сума, е дневникът със мемоари. Трябва ви една тетрадка, която да облепите с общи фотоси. Между фотосите опишете спомените от моментите, които фотоапаратът е уловил.

10. Минибар

Няма по-хубав подарък за човек, който обича да си пийва, от алкохола. На Коледа може да го почерпите с огромен буркан, в който са събрани разнообразни дребни бутилки алкохол.

11. 50 неща, които обичам в теб

Ако желаете обичаният ви човек да се усеща стимулиран всеки ден, без да му повтаряте, че го обичате, направете му дребна брошура, в която изброявате аргументите, поради които е специфичен за вас. За материал може да ви послужи тесте от карти. Перфорирайте всяка карта и ги подвържете с алена панделка. Върху 50 от картите избройте хубавите качества на индивида до вас, залепете отрязъци и го накарайте да се просълзи от трогване.

Антония Руменова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР