Предлагаме ви лесна рецепта за торта от два вида бисквити,

...
Предлагаме ви лесна рецепта за торта от два вида бисквити,
Коментари Харесай

Сочна торта с ванилов крем и сметана

Предлагаме ви лесна рецепта за торта от два типа бисквити, ванилов крем и бита сметана.
Това са продуктите, които са ви нужни:
1 пакет елементарни бисквити
1/2 пакет бишкоти или различен тип дребни бисквити
300 мл мляко
За крема:
1 литър мляко
3 ванилови пудинга (сухи)
1 супена лъжица царевично нишесте
75 грама жълтъци
130 грама захар
200 грама маргарин
200 мл сметана за разтрошаване (за украса на тортата)
Етапи в осъществяването на рецептата:
 Най-вкусната и лесна торта, която не се нуждае от печене Най-вкусната и лесна торта, която не се нуждае от печене
Очаквате посетители, а нямате време, в което да приготвите вкусна торта или сладкиш? Твърде дълго се вайкате и се чудите какво в действителност да и...
Потопете елементарните бисквитки в мляко и по-късно ги подредете отвесно на дължина в тавичка, като редувате с другия тип бисквити. 2. Смесете жълтъците в дълбока купа. Прибавете ваниловите пудинги, захарта и царевичното нишесте. Прибавете 200 мл мляко и разбъркайте сместа с бъркалка до цялостно хомогенизиране.
Изсипете останалите 800 мл мляко в тенджера и я сложете на котлона.  Изчакайте го да заври и незабавно по-късно свалете тенджерата от котлона. Изсипете жълтъчната примес в млякото, като разбърквате непрестанно с бъркалка. След това още веднъж върнете сместа на котлона, разбивайки я непрестанно с миксер, включен на минимална скорост. След като сместа се сгъсти, прибавете маргарина към нея. Отново разбъркайте с миксер.
Изсипете горещия крем върху бисквитките във формата. Използвайте шпатула, с цел да сте сигурни, че бисквитите ще се покрият отмерено с крема. Изчакайте тортата да изстине.
През това време разбийте сметаната в дълбока купа като употребявате миксер, включен на висока скорост. С помощта на сладкарска шпатула разрушената сметаната се нанася на постоянен пласт върху охладената торта. Оставете я да престои в хладилника няколко часа, след което може да я сервирате. 
Добър вкус!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР