Предлагаме и ще внесем в Народното събрание промяна в правилника,

...
Предлагаме и ще внесем в Народното събрание промяна в правилника,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Народът ни не приема привилегирована класа


Предлагаме и ще внесем в Народното събрание смяна в правилника, която лишава привилегиите на народните представители, съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това не е популизъм. Това е парламентарен принцип за равни права. Колко души в България почиват над 70 дни, запита Нинова и сама отговори – 240. Как може един миньор за тежък труд да почива 30 дни, а ние депутатите – 70, обърна се Нинова към ръководещото болшинство. Тя даде съобщи, че „ някой ден, когато ние (БСП – бел. ред.) управляваме, ще променим това ”.

Народът ни не приема привилегирована класа, уверена е Нинова.

Пленарното съвещание по традиция след Великденската почивка на депутатите стартира с заявления от името на ПГ. Председателят на Българска социалистическа партия пожела сполучлива, само че друга сесия.

Българска социалистическа партия желае 4 неща, съобщи Нинова и продължи: Безспортно европредседателството остава приоритет и няма потребност да ни приканвате към това. Искаме тази сесия да бъде времето на проглеждане, тъй като се задоволяваме с четене на черна статистика всеки ден. Прожекторите на Европа осветиха, че сме нацията, която най-бързо изчезва, най-корумпираната и най-бедната страна стои на чело на председателството на Европейски Съюз, изброи Нинова.

Има доста проблеми в страната, насъбрани през годините от всички, призна водачът на Българска социалистическа партия и прикани болшинството да изберат три казуса и да стартират да ги вземат решение. Ние предлагаме: стопанска система и българско произвеждане - тази стопанска система да бъде обвързана трайно и дълготрайно с съвременно и високотехнологично обучение, съобщи Нинова и напомни, че предходната година имаше спор за цветни или черно-бели учебници. Образованието ни не е съответно на актуалното развиване в света, сподели тя. Третият проблем, който изисква незабавно решение е опазването на здравето. Според Нинова е нужен нов модел на опазване на здравето, нова система.

Ако реализираме тези неща, в случай че стартираме да ги решаваме дълготрайно, ще спасим народа от демографско изгубване и решение на казуса с бедността, уверена е Нинова.

Проглеждане и за нещо друго. Има един проблем, който никой не желае да произнесе на глас. За нас от няколко години той се споделя паралелна страна, за президента Радев той се споделя тъмна страна. Имаме публични институции и едни откъм гърба, които купуват формалните и които печелят на гърба на народа. Искаме тази сесия да бъде начало на проглеждането и решаването на тези проблеми, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова изброи тъмните съгласно Българска социалистическа партия сфери и дефинира, че „ борбата с огромните ” би трябвало да е в сферите: Производство и търговия с медикаменти е една от сферите; Производство и търговия с пшеница и хляб; Производство, транспорт и доставка на сила. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР