Предлагаме единственото работещо решение. Няма да участваме във фарса на

...
Предлагаме единственото работещо решение. Няма да участваме във фарса на
Коментари Харесай

Корнелия плюе по управляващите: Лъжат ви! Искат да смачкат протеста. Само БСП предлага решение

Предлагаме единственото работещо решение. Няма да участваме във фарса на сглобката, написа във Facebook водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка на митингите на миньори и енергетици и срещата на техни представители с депутати, на която левицата не участва.
Нинова напомни позицията на Българска социалистическа партия:
„ Срещата сред ръководещи и протестиращите миньори е цялостен неуспех. Целта на уредниците ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи не е решение на проблемите на хората, а реплика на диалози, събаряне на напрежението и смачкване на митинга.
Както излъгаха служащите преди две седмици пред Министерски съвет и ги отпратиха, по този начин ги лъжат и през днешния ден. Интересува ги единствено кой да открадне повече пари от Плана.
По време на срещата се карат, наскърбяват, записват скрито, само че не търсят решения. Ние от Българска социалистическа партия няма да участваме в този фарс на сглобката, който е позорен за хората. Но постоянно сме подготвени на среща с протестиращите, както и до момента.
Българска социалистическа партия предлагаме единственото работещо решение за избавяне на българската енергетика и работни места. Още в петък, след диалози с специалисти и миньори, припознахме техните претенции и внесохве в Народното събрание предложение. Само Народното събрание може да разпореди на Министерски съвет евакуиране на подадения в Брюксел проект и пролонгация за спокойни и естествени диалози. Настояваме да се свика изключително съвещание на Народното събрание и да се гласоподава следното решение:
1. Задължава Министерски съвет да анулира решението си от изключителното съвещание на 29 септември 2023 година за одобрение на териториалните проекти за обективен енергиен преход във въглищните региони Стара Загора (и прилежащите общини), Перник и Кюстендил, и да ги отдръпна от Европейската комисия.
2. Задължава Министерски съвет неотложно да изиска от Европейската комисия едномесечна пролонгация за показване на териториалните проекти за обективен енергиен преход.
3. Задължава Министерския съвет да утвърди нови териториални проекти за обективен енергиен преход във въглищните региони Стара Загора (и прилежащите общини), Перник и Кюстендил единствено след координиране със обществените сътрудници, като:
1. В период до 20 октомври 2023 година да подпише с национално показаните синдикати национално съглашение за обективен преход.
2. В период до 31 октомври 2023 година да внесе новите териториални проекти за обективен енергиен преход в Европейската комисия. Всичко останало е машинация и мятане на прахуляк в очите на хората. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР