Предлагаме да се назначават тестове за COVID-19 при два симптома,

...
Предлагаме да се назначават тестове за COVID-19 при два симптома,
Коментари Харесай

Лекар: Да, ще се похарчат повече пари, ама не за да пием питиета, а за да осигуряваме здраве

Предлагаме да се назначават проби за COVID-19 при два признака, с цел да се обхване оптимален брой хора. Бързо би трябвало да ги откриваме, да ги слагаме под карантина, с цел да забавим темпа на разпространяване. Тогава ще има по-малко хора, които ще имат потребност от по-тежко лекуване. Ще се понижи натискът върху лечебните заведения.
Това съобщи пред bTV доцент доктор Любомир Киров, ръководител на сдружението на общопрактикуващите лекари.

" С избрана сума може да се купят двойно повече проби и да бъдат тествани повече хора. Нали това е задачата? По-простичко няма по какъв начин да го обясня ", уточни доцент Киров.

" Властите са ядосани, виждате. Министърът развя нашето писмо, което сме били написали през октомври. Да, по този начин е. Но в този момент обстановката е по-различна. Ние нямаме пациенти, които да са с 5 признака. Целта каква е - ще оказваме помощ и ще търсим решение или ще търсим кой какво и по какъв начин е направил?”, попита още лекарят.

Той уточни, че е доста допустимо лекарите да бъдат принудени да изричат благородни неистини, с цел да може да издават наставления за тестване на пациенти.

" Нямаме пациент, който да има всички признаци. Няма човек, който да не сме решили да тестваме и да не е излязъл положителен. Имаме добра преценка. Дали са два, три пет признака... какво е смисъла ", попита още медикът.

Той прикани за по-бърза и по-лесна система.

" Да, ще се похарчат повече пари, но не с цел да пием напитки, а с цел да осигуряваме здраве ", безапелационен бе доцент Киров.

По думите му сигурно ще бъдат открити повече случаи на инфектирани, само че това не трябва да се смята за притеснително.

" Такива изказвания от вида “ще овладеем, ще спрем коронавируса…” Никой не може да го спре. Затова би трябвало такива рационални ограничения, които да дадат време, в което тоя пусти вирус да се промени в нормално позитивна посока - да намалее патогенността. Да дадем късмет да се случат тия неща. Затова би трябвало да вършим каквото можем - да опростим уравнението ", уточни още лекарят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР