Предлагаме да няма подоходен тест и за помощта за 1

...
Предлагаме да няма подоходен тест и за помощта за 1
Коментари Харесай

Помощта за деца от 1 и 8 клас без критерий за доход, увеличава се на 300 лева |

Предлагаме да няма подоходен тест и за помощта за 1 и 8 клас, а помощта да стане 300 лв., а не 250, както е в този момент, За задачата ще са нужни още 398 милиона. 

Това обяви социалният министър Деница Сачева по Нова тв. Добавките за всички деца от идната година ще се получават от родителя дружно със заплатата му. След като Народното събрание утвърди предлагането на държавното управление да отпадне подоходния аршин за децата, процедурата ще бъде оптимално улеснена, парите ще се дават посредством работодателите, изясни Сачева. 

Тя посочи, че в този момент има доста родители, които избират да се обезпечават на по-ниски суми от действително получаваните, с цел да взимат добавки. Не споделям, че като отпадне подоходният аршин, всички ще се обезпечават на действителните си приходи, само че част от хората ще създадат това, сподели още министърът. 

Пенсионерите ще получават по 50 лв. до март, а от юли ще има актуализиране на пенсиите - с 10 на 100 за тези, които получават от 300 до 369 лв., а над тази сума с 5%. Такива са опциите на бюджета, изясни Сачева. 

Не считам, че обществената политика може да бъде употребена за пазаруване на гласове, съобщи тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР