Предлагам да върнем месечната карта за една линия за наземен

...
Предлагам да върнем месечната карта за една линия за наземен
Коментари Харесай

Ще върнат ли месечната карта за една линия в градския транспорт

Предлагам да върнем месечната карта за една линия за наземен превоз, месечната карта за метро и двете месечни карти от 9 лева за наземен превоз, както и картата за метро за учениците.

Това заяви на брифинг ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, преди началото на първото съвещание на съвета за 2023 година.

Георгиев дефинира като изцяло обективни настояванията на 36 000 жители и добави, че като правист няма да разреши ограничение на правото на избор на жителите с какви карти да пътуват. 

Председателят на СОС предложения комитета от общински съветници, които са създатели на тарифната политика, в това число на концепцията за отпадане на картата за една линия, на съвещание, с цел да преразгледат своето решение.

" Предлагам да върнем картата за една линия ", съобщи Георгиев. Според него е явно, че за част от жителите, които употребяват тези транспортни документи, решението е основало усложнения.


Той разяснява, че общински съветници, които са се подписали под новите правила, " се извъртат " през последните дни.

" Предложението за отпадането на картата е подписано от общински съветници, единомислещо, членове на този комитет от всички политически групи - както сътрудниците Зарков и Прошков от ГЕРБ, по този начин и Калоян Паргов и Альоша Даков от Българска социалистическа партия, имаме автограф на Симеон Ставрев от " Демократична България ", а най-гласовитият труженик за градски превоз - Борис Бонев също е създател на тази концепция ", разяснява Георгиев.

„ Няма нищо по-хубаво от свободата да избираш самичък “, означи Георгиев.

Новата тарифна политика за транспортните документи в градския превоз бе призната с решение на СОС през лятото на предходната година. Тя влезе в действие от 1 януари тази година и трябваше да бъде необятно разяснена на жителите от Центъра за градска подвижност. Председателят на СОС Георги Георгиев преди дни " даде жълт картон " на управлението на ЦГМ за слабата разяснителна акция и предизвести, че при още един „ гаф “ ще им покаже „ червен картон “.

С новата тарифна политика се вкараха електронните билети за време „ 30+ ” и „ 60+ “, както и карти за пътешестване с понижение на майки с деца и студенти. Премахнат бе хартиеният билет. Голяма рецензия измежду ползвателите на градския превоз понесе премахването на месечната карта за една линия, както и наложителното валидиране при качване в транспортното средство. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР