Предлагам да върнем месечната карта за една линия за наземен

...
Предлагам да върнем месечната карта за една линия за наземен
Коментари Харесай

Връщат месечната карта за една линия и за метро - Общество

Предлагам да върнем месечната карта за една линия за наземен превоз, месечната карта за метро и картата за метро за учениците.

Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев преди началото днешното съвещание на СОС. 36 000 столичани пътуват с карта за една линия и настояванията им са изцяло обективни, посочи той. 

Каня комитета от общински съветници, които са създатели на тарифната политика, в това число на концепцията за отпадане на картата за една линия, на съвещание, с цел да преразгледат своето решение. Предлагам да върнем картата за една линия. Очевидно е, че за част от жителите, които употребяват тези транспортни документи, решението сътвори усложнения, изясни Георгиев. 

Предложението за отпадането на картата е подписано от общински съветници членове на този комитет от всички политически групи - както сътрудниците Зафир Зарков и Прошков Прошков от ГЕРБ, Калоян Паргов и Альоша Даков от, Симеон Ставрев от Демократична България, Борис Бонев също е труженик на тази концепция ", сподели още Георгиев. 

Не съм предложил картата за една линия да отпадне. Подкрепих общия отчет за въвеждане на новите билети и карти, единствено тъй като в него бяха включени 4 извънредно значими наши цели, за които се борим от години, написа във фейсбук самостоятелният консултант от " Спаси София ". 

Трябва да се знае - нямаше общински консултант, който да гласоподава " срещу " новата тарифна политика. А " за " гласоподаваха представители на всички политически групи в общинския съвет. Въпреки че при приемането ѝ бяха взети голям брой експертни отзиви поради, явно е, че една от ограниченията провокира огромни полемики - отпадането на картата за 1 линия. Поради тази причина това решение ще се преразгледа и картата за 1 линия ще се върне, увери Бонев. 

Преди дни ръководителят на комисията по превоз в СОС Карлос Контрера разгласява лист на подписалите решението на работната група за измененията с картите и билетите в София. 



Новата тарифна политика за транспортните документи в градския превоз бе призната с решение на СОС през лятото на предходната година. Тя влезе в действие от 1 януари тази година и трябваше да бъде необятно разяснена на жителите от Центъра за градска подвижност. Председателят на СОС Георги Георгиев преди дни " " на управлението на ЦГМ за слабата разяснителна акция и предизвести, че при още един „ гаф “ ще им покаже „ червен картон “.

С новата тарифна политика се вкараха електронните билети за време „ 30+ ” и „ 60+ “, както и карти за пътешестване с понижение на майки с деца и студенти. Премахнат бе хартиеният билет. Голяма рецензия измежду ползвателите на градския превоз понесе премахването на месечната карта за една линия, както и наложителното валидиране при качване в транспортното средство.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР