Предлагам да се спази европейският норматив. В момента българският Изборен

...
Предлагам да се спази европейският норматив. В момента българският Изборен
Коментари Харесай

Волен Сидеров: ГЕРБ определя всичко в парламента, патриотите не решават кворума

„ Предлагам да се съблюдава европейският норматив. В момента българският Изборен кодекс го нарушава “. За това моли пред БНР водачът на партия „ Атака “ и ръководител на групата на „ Обединени патриоти “ в Народното събрание Волен Сидеров. Той акцентира, че предложенията му са останали в сянка.

„ Европейският норматив споделя, че бариерата не може да бъде повече от 5%. В България при изборите за Екологичен потенциал бариерата действително е близо 6%. Всичко това ощетява по-малките партии “, изясни депутатът в предаването " 12+3 " и попита: „ Защо в този момент има противозаконна методика? “.

По думите му, ГЕРБ дефинира всичко в Народното събрание: „ От много време групата на патриотите не взема решение кворума. Г-н Цветанов си прави кворума с „ Воля “ и Движение за права и свободи. Г-н Цветанов – един умел парламентарен състезател, огромен политик, за мен съпоставим с Шарл дьо Гол, Аденауер, Кенеди и други титани в международната политическа история – той в действителност е доста умел политик и той от дълго време не залага кворума в Народното събрание на групата на патриотите “.

" Седейки в Народното събрание, не мога да бъда част от ръководството. Нещата, които съм предложил, не са минавали... Малката коалиция влезе в ръководещата коалиция с желанието да направи неща, касаещи приходи, пенсии и така нататък Вместо това ни се предлага да похарчим 2 милиарда лева за най-луксозната военна стока Ф-16, които по никакъв метод не ни покачват отбраната, а хората ще ме питат – какво стана с пенсиите ", означи Волен Сидеров. По думите му, цялата отговорност е в ръцете на ГЕРБ:

„ Цялата власт в България е в ръцете на Министерски съвет. Когато някой се сети за нещо, не престават да идват в Народното събрание. Самият парламент наподобява на Капалъ чаршия, вътре не можеш да се разминеш от хора. В Министерския съвет не можеш да влезеш. Кой където се сети, идва да стачкува пред Народното събрание. Ние сме министерска република, би трябвало да е ясно. Най-подлото през всички последните десетилетия е, че негодуванието и възмущението на хората беше през медиите ориентирано към Народното събрание “. 

Според водача на " Атака " целият уред, който има достъп до ресурсите, остава безусловно на мрачно: „ Тези служители, този уред, който стои там – някои от тях по 20 години, се подсмихват, когато идват избори, и си споделят: „ Този министър в този момент ще си отиде, а ние сме отново тук и ще продължим да крадем. Това е сериозният проблем за страната ни “.

Сидеров уточни, че на 15 януари в Екологичен потенциал е гласувана резолюция, в която се пазят правата на мигрантите, търсещи леговище:

„ Дават се права на мигрантите да идват тук, да се заселват, да изнасилват, да убиват и така нататък “, сподели депутатът и изброи по какъв начин са дали своят вот българските евродепутати, като само Николай Бареков е дал своя вот срещу тази резолюция.

Вчера от „ Атака “ оповестиха, че ще приготвят нормативни оферти евродепутатите да се отхвърлят от заплатите си. Волен Сидеров акцентира, че евродепутатите са с големи заплати, само че никой не знае те какво вършат:

„ Аз предложих и ще го оформя и законодателно, и като юридическа формула, че този, който се кандидатира за евродепутат, да заявява, че парите, които взима над междинната българска заплата, ще отиват в специфичен фонд за подкрепяне на заболели деца. Ако някой не желае да направи това, да не се кандидатира за евродепутат. Или в случай че не желае, само че се кандидатира – да излезе и да изясни за какво не желае да подарява тези пари “.

Сидеров съпостави конгреса на ГЕРБ с 13-ия конгрес на Българска комунистическа партия и се обърна към ГЕРБ: „ Ако желаят да наподобяват на Българска комунистическа партия, то дано да върнат цената на тока, водата и парното, както бяха тогава “.

В ефира на " Хоризонт " водачът на " Атака " разкритикува БНР и Българска национална телевизия. Според него дневният ред на медиите се разминава с този на обществото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР