Предлагам да минем в 4-та степен код за опасност, което

...
Предлагам да минем в 4-та степен код за опасност, което
Коментари Харесай

Борисов за коронавируса: Рисковете са големи

Предлагам да минем в 4-та степен код за заплаха, което значи мощна рекомендация, дори възбрана на български жители да пътуват за Китай. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева на изключителната среща в Министерски съвет поради разпространяващия се ковид, написа Novini.bg.

Външният министър заяви, че в Китай имат доброволна връзка с към 270 наши сънародници, само че досега никой не е потърсил подпомагане с посолството ни.

Единствено трима българи – две девойки и едно момче студенти, ще бъдат превозени от Ухан.

Трима наши студенти към този момент са на територията на френското консулство. Едно от девойките е с двойно поданство и тя ще дойде в Германия още през днешния ден, където и ще остане, заяви Захариева. Другите двама – момче и момиче, ще бъдат превозени на следващия ден рано заран със аероплан на френските авиолинии. Транспорт на двамата ще става от ръб на ръб. В неделя " Спартан " ще поеме от летището двама български студенти, които ще бъдат откарани във ВМА за период от 14 дни. Ако някои от двамата, които ще са във френския аероплан, покажат признаци на температура, те ще останат под карантина във Франция, посочи Захариева.

Умоляваме и настояваме българските жители да не пътуват до Китай. Гранична полиция в никоя страна не е спряла зараза, само че може да я забави. На аерогарите да има термокамери, незабавно, подреди министър председателят Бойко Борисов по време на срещата.

Борисов настоя и деликатно да се проследят китайските жители, които са били в страната си за новата им година и в този момент се връщат по тържища у нас

Рисковете са големи. Ние не може да забраним на някой да отива там, само че в идващите няколко седмици, и до момента в който не намерят ваксина за този вирус, най-високата степен на ограничения за надзор, съобщи още Борисов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата па
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР