Предлагам анекс към договора с Македония, чрез който тя да

...
Предлагам анекс към договора с Македония, чрез който тя да
Коментари Харесай

Волен Сидеров предлага анекс към договора с Македония

Предлагам анекс към контракта с Македония, посредством който тя да не прави спекулации с български исторически събития и персони. Това сподели пред публицисти пред постройката на Министерски съвет ръководителят на ПГ на „ Обединени патриоти “ и водач на „Атака“ Волен Сидеров.

„ За да не кажат отново, че нахълтвам в Министерски съвет и да вършим нервни рецесии, тази спонтанна конференция ще я създадем пред постройката. Във връзка с последните изказвания на министър-председателя на Македония Зоран Заев, медийните реакции – видях и че министър Каракачанов е приказвал, не са задоволителни. Трябват решения. Затова аз съм се подготвил и имам план за анекс към контракта с Македония, който считам да предложа като проекторешение на Народното събрание.

Парламентът би трябвало да одобри решение, че разпорежда на държавното управление да анексира контракта с Македония – това е допустимо, самият контракт разрешава това. В него най-общо се споделя, че Македония ще се въздържа от всевъзможни спекулации и опити да присвоява исторически персони или събития – владетелите на първата българска империя от цар Крум до цар Владислав и всички исторически персони и събития, свързани с национално-освободителната битка и така нататък “, сподели още Сидеров.

Той уточни, че това е едно в детайли напътствие македонската страна да спре със свободни изказвания, с които визира българската история и с които се провокира отрицателен публичен отзив. „ Добросъседските връзки са значимо нещо, само че Македония би трябвало да знае, че ние слагаме този анекс и в случай че тя не се съгласи с него, България ще си намерения за поддръжката за Европейски Съюз. Това не е нещо вражеско, а напълно в границите на дипломатическите връзки “, разяснява Сидеров.

Той посочи, че до момента не е приказвал по тази тематика с министър-председателя Бойко Борисов.
 безгрижен сидеров министерски съвет  безгрижен сидеров  безгрижен сидеров  безгрижен сидеров  img_8535  img_8537  img_8558
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР