Предлага се изключителен слаб бюджет. Макрорамката на бюджета отново е

...
Предлага се изключителен слаб бюджет. Макрорамката на бюджета отново е
Коментари Харесай

Биков: Макрорамката на бюджета отново е сбъркана от Асен Василев

" Предлага се извънреден слаб бюджет. Макрорамката на бюджета още веднъж е сбъркана от Асен Василев ", това написа във фейсбук профила си зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Ето и цялостния текст на обявата:

Изключително сме обезпокоени от спиралата надолу, по която се движи българската страна. През последните над тридесет години бюджетната комисия не е отхвърляла бюджет на финансовия министър. Това отменяне значи, че комисията няма доверие на този министър и това държавно управление. Асен Василев беше на практика неодобрен.

Увеличението на пенсиите ще коства 1,4 милиарда лв. тази година. За следващата година ще коства 3,4 милиарда лв., а за по-следващата ще е над 4 милиарда лв.. Трябва да се каже от кое място ще дойдат тези пари. Предлага се извънреден слаб бюджет. Макрорамката на бюджета още веднъж е сбъркана от Асен Василев.

“Продължаваме смяната “ не схващат въобще политическата логичност. В Народното събрание решенията се вземат с болшинство. Премиерът Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев явно нямат болшинство, което ги поддържа.

Най-лесно е да се изиска избор на съмнение. Смятаме обаче, че Кирил Петков би трябвало да изиска първо избор на доверие, а по-късно актуализация на бюджета. Но държавно управление на „ смяната “ е завършило. В този парламент към този момент е невероятно държавно управление с министър председател Кирил Петков и министър на финансите Асен Василев.
https://www.facebook.com/tbikovbg/posts/426467602820330
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР