предлага две мерки, свързани с кризата. Едната предвижда в най-кратки

...
предлага две мерки, свързани с кризата. Едната предвижда в най-кратки
Коментари Харесай

БЛС предлага лекарства без лекарско предписание да се продават и в хранителните вериги

предлага две ограничения, свързани с рецесията. Едната планува в най-кратки периоди да бъдат разкрити денонощни аптеки, защото сега те са едвам 30 или към един % от всички настоящи в страната.
От съсловната организация оферират също медикаментите без лекарско наставление да се продават в питателните вериги и денонощните магазини.
 БЛС приканва за откриване на денонощни аптеки в най-кратки периоди БЛС приканва за откриване на денонощни аптеки в най-кратки периоди
Българският лекарски съюз /БЛС/ приканва за откриване на денонощни аптеки в най-кратки периоди като нужна мярка за битка с панде...
От Лекарския съюз са безапелационни, че в полза на българските жители е бързо да бъдат направени нормативни промени, които да регламентират обезпечаването на 24-часов достъп до фармацевтични услуги.
От съсловната организация сигнализират, че в райони като Враца, Видин, Смолян, Разград и Търговище въобще липсват денонощни аптеки, а в това време България е измежду първите страни в Европейски Съюз по брой на глава от популацията.
От съюза акцентират, че в началните стадии на заболяването при 90 % от случаите не е належащо да бъдат одобрявани медикаменти, за които би трябвало рецепта. Затова оттова оферират по образеца на други страни медикаментите без лекарско наставление да се дават за продажба и в питателните вериги, денонощните магазини и други търговски обекти с непрестанен цикъл на работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР