Предколедното пазаруване на украса и подаръци за празниците започна. Държавната

...
Предколедното пазаруване на украса и подаръци за празниците започна. Държавната
Коментари Харесай

Кампанията Безопасна Коледа следи за опасни стоки на пазара около празниците

Предколедното извършване на покупки на декорация и дарове за празниците стартира. Държавната организация за метрологичен и механически контрол ревизира магазинната мрежа за рискови артикули.

Как да познаем рисковата коледна декорация или играчка гледайте в директното включване на Боряна Черганова.

По-малко от пет седмици остават до Коледа и пазаруването на дарове към този момент стартира. Държавната организация за метрологичен и механически контрол е направила " музей " на дефектните артикули, които е конфискувала през годините от магазинната мрежа.

Мирослав Йотов, Държавна организация за метрологичен и механически контрол: За седма поредна година се оказа, че ние ще би трябвало да продължим с " Безопасна Коледа " - това е една акция, която организира организацията за предварителна защита на пазара и ограничение разпространяването на рисковите артикули, които могат да бъдат предлагани на пазара.


Един от най-атрактивните и съществени артикули, който се употребява за декорация са светлинните гирлянди. Масово купувани и атрактивни са и пиротехническите произведения, които се употребяват към Коледа.
Всяко едно пиротехническо произведение има върху него, според от неговата категория, има обозначено възрастово ограничаване. Тоест, не може деца или консуматори с по-малка възраст да им бъде продавано това нещо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР