Предколедно са блокирани заплатите на преподавателите и служителите от Великотърновския

...
Предколедно са блокирани заплатите на преподавателите и служителите от Великотърновския
Коментари Харесай

Блокираха заплатите и стипендиите във Великотърновския университет

Предколедно са блокирани заплатите на преподавателите и чиновниците от Великотърновския университет " Св. Св. Кирил и Методий ", както и стипендиите на студентите. Причината - строителна компания запорира сметките на Великотърновския университет, заяви БНР.

От русенската строителна компания " Скални материали " претендират за осъществени, само че неплатени поправки от времето на предходното ректорско управление.

Проф. Бонжолов съобщи, че на този стадий няма гаранции за погашение на възнагражденията.

" Правя всичко допустимо, което зависи от мен. Не зная дали ще успеем да се оправим. Не можем да вземем заем. Има запор, в случай че не вдигнат запора мъчно ще се оправим ", сподели той.

Водят се три каузи, по които общата сума е 167 хиляди лв., съобщи сегашният ректор на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

По едно от делата към този момент се произнесе Върховният касационен съд в интерес на строителя. Частен правосъден реализатор запорира сметките на университета. Това блокира изплащането на задатъка за декември и студентските стипендии.

Това е втори запор върху сметките на университета. Миналата година при сходна обстановка починалият към този момент предприемач Петър Христов даде персонален заем за изплащането на заплатите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР