Предколеден хаос на летището във Франкфурт, хиляди чакат 4 часа

...
Предколеден хаос на летището във Франкфурт, хиляди чакат 4 часа
Коментари Харесай

Километрични опашки пред Терминал 2 на летище София

Предколеден безпорядък на летището във Франкфурт, хиляди чакат 4 часа на опашка, с цел да презаверят билета си след анулирани полети
Обичайно по Коледа и Нова година стотици хиляди хора потеглят на път - едни към дома, други на къса зимна почивка, само че тази година по летищата на Европа е същински пъкъл, тъй като не съумяват да се оправят с големия брой пасажери. Повтарят се картините от лятото, когато по европейските летища настъпи ваканционен безпорядък. Причините още тогава бяха ясни - множеството от тях редуцираха фрапантно личния състав, а в този момент и да желаят, няма задоволително искащи да работят там. На летището във Франкфурт - четвъртото по величина в Европа, през което минават над 65 милиона пасажери годишно, да вземем за пример поради стачка на част от личния състав в  началото на тази седмица се постановяваше да се чака излизането на багажа по два и повече часа. Което не е чак толкоз трагично, само че пък по никакъв начин не е прелестно да се чака в края на пистата след приземяване и водачът да ви заяви общително, че полетът ще продължи незнайно още какъв брой дълго, до момента в който се освободи място за ръкав, който да поеме идващите пасажери.

В края на седмицата обстановката на Франкфурт се усложни още повече - десетки хиляди чакаха, с цел да поемат по терминалите и положителната вест беше, че въпреки всичко полетът им ще се реализира. Не по този начин беше на 15 декември по здрач, когато бяха анулирани десетки полети, а хората чакаха по 4 часа на опашка, с цел да презаверят билета си за идващ полет - в случай че, несъмнено, имаха шанс. Както се разбра от двама " закъсали " по същия метод български евродепутати (които се връщаха от пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург), те съумели да се пренасочат през Цюрих и Париж, с цел да се приберат до София. Други нямаха този шанс и пренощуваха в самото летище.

Опашките на инспекциите за сигурност и паспортен надзор също са внушителни. И в случай че най-после се окаже, че багажът ви ще дойде на другия ден или пък е изгубен, това е най-малката неволя в тази ситуация. Добрата вест е, че сте се прибрали в точния момент вкъщи.

Както се вижда на фотографията, и на софийското летище пред Терминал 2 в съботния следобяд се изви километрична опашка - стотици коли изчакваха на шосето, с цел да посрещат идващи от европейските летища.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР