Предизвикателството за стартиращи предприемачи Rinker’s Challenge #4 завърши. В конкурса

...
Предизвикателството за стартиращи предприемачи Rinker’s Challenge #4 завърши. В конкурса
Коментари Харесай

Количката JEDI и метео станции Meteo.Rocks отличници на Rinker’s Challenge #4

Предизвикателството за започващи бизнесмени Rinker’s Challenge #4 приключи.

В състезанието на Център Ринкър към Фондация BCause се включиха 111 претенденти, 14 завоюваха място в обучителната стратегия, a 13 екипа доближиха финала. Вчера, на 25 януари, финалистите показаха своите бизнес проекти пред журито. В доста оспорвана конкуренция, бяха определени два бизнес плана: Количка за деца с увреждания – JEDI, разработка на инженер Божидар Димитров, и Meteo.Rocks – интелигентни метео станции, разработка на съдружниците Димитър Митев, Стоян Георгиев и Симеон Найденов.

Двата плана получават безплатно финансиране от по 20 000 лв. и едногодишна помощ от специалисти. Божидар Димитров е доста надарен инженер. Той взема решение да помогне на Радо, като основава специфична количка за него, която освен му разрешава да се придвижва, само че и да бъде деен участник в игрите с децата. Помагайки на Радо, Божидар осъзнава, че със своето откритие може да доближи и да помогне и на доста други хора в сходно състояние. За да знаем какво е времето във всеки един миг, Meteo.Rocks – Стоян Георгиев, Симеон Найденов и Димитър Митев – създават лични метео станции, които надалеч надминават стандартните способи за следене и прогнозиране на времето. Тяхната цел е скоро да има мрежа от интелигентни метео станции с ясни и правилни прогнози.

Тази година плановете доста затрудниха журито, а това значи, че има мощен конкурс – това беше общото мнение на членовете на журито, в състав: Ирина Димитрова – финансов шеф на Лончхъб Венчърс, Николай Ярмов – изпълнителен шеф на CEED България, Емил Георгиев – основател и изпълнителен шеф на маркетинг организация ДеКони, Иво Петрушев от групата на Разузнавателна служба на Великобритания заем, Венелин Добрев – съосновател на „ Успелите “ и представителна група от управителния съвет на Фондация BCause: юрист Михаил Бояджиев, Георги Николов и Саша Безуханова. 4 от 13-те плана, участващи в състезанието, Rinker`s Challenge #4, бяха селектирани след специфична подготвителна лятна предприемаческа академия с поддръжката на Филип Морис България, като част от програмата „ Забавно лято, грижовна есен” за подкрепяне на общностите в тютюнопроизводителни райони в страната.

Филип Морис България връчи поощрителни награди за стартово финансиране от 5000 лева на „ Hooligents Club “ школа за рицари-бунтари на Тодор Панчев, „ Pet At Home” – хотел за домашни любимци “ на Божидар Ангелов от Силистра, „ Кика кейкс “- пекарна за сладкиши с домакински усет и атмосфера, създадена от Кирила Стайкова от Кърджали и „ Перспектива живот “ – мобилен кабинет за лазерна и кинезитерапия на Доника Баракова от Гоце Делчев. Те получиха по 5000 лв., с които да започват своите бизнес планове. В програмата „ Забавно лято, грижовна есен”, проведена от фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България, за първи път бяха включени действия, ориентирани към идентифициране, менторство и поддръжка на млади бизнесмени от тютюнопроизводителните райони в страната.

В края на 2017-а година програмата получи премията за „ Най-добра дарителска стратегия на малко и приблизително дружество “ за 2017 година от Български дарителски конгрес, а второто издание на „ Забавно лято, грижовна есен “ се подреди измежду отличените участници в Годишните награди за виновен бизнес на Българския конгрес на бизнес водачите за 2016-а година. Център „ Ринкър “ и Фондация BCause благодари на медийните си сътрудници – телевизия Блумбърг и Investor.bg, които носят финансовите и стопански вести от България и света и на Uspelite.bg – най-голямата положителна медия в България! Център „ Ринкър “ за предприемачество и образования към Фондация BCause е учреден е през 2014 година с финасовата поддръжка на Фондация КАФ Америка. Мисията на Център „ Ринкър “ е да поддържа и развива духа на предприемачеството в България.


Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР