Предизвикателството в световната тежка категория продължава, като този път китаецът

...
Предизвикателството в световната тежка категория продължава, като този път китаецът
Коментари Харесай

Жилей Жан предизвиква на реванш Антъни Джошуа

Предизвикателството в международната тежка категория продължава, като този път китаецът Жилей Жан провокира английския боксьор и някогашен международен първенец в тежка категория Антъни Джошуа на реванш след 11 години. Интересът към този дуел е голям, изключително след сполучливата кариера на Джошуа и неговата победа над Ото Валин на 23 декември в Саудитска Арабия.

Първата среща сред Жилей Жан и Антъни Джошуа се състоя през 2012 година в аматьорския бокс, по време на четвъртфиналите на игрите в Лондон. Тогава Джошуа съумя да завоюва този дуел и да продължи напред към златен орден в същата категория.

Сега обаче Жилей Жан изрази предпочитание за реванш и съобщи, че е време да има нов дуел сред тях в името на боксовите почитатели. Този китайски боксьор към този момент се любува на триумфи в професионалния бокс с 26 победи в 28 дуела . Неговата последна победа над Джо Джойс му донесе краткотрайния колан на WBO в тежка категория, който Джошуа преди този момент притежаваше.

Важно е да се означи, че Жан само има едно проваляне в професионалната си кариера , което бе нанесено от Филип Хъргович през 2022 година.

Сега боксовите почитатели и международната боксова общественост ще бъдат нетърпеливи да видят дали Антъни Джошуа ще одобри предизвикването на Жилей Жан и какво ще се случи в този иден реванш. Събитията в бокса не престават да въодушевяват и впечатляват почитателите и ще продължаваме да следим развиването на тази история с интерес.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР